Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Március 27. 11:58, szerda | Belföld
Forrás: police.hu

Közlekedési vita után fegyverrel lőtt - VIDEÓVAL

Közlekedési vita után fegyverrel lőtt - VIDEÓVAL

A Dabasi Rendőrkapitányság közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény, valamint lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 45 éves áporkai férfi ellen.

A nyomozás adatai szerint a 45 éves férfi március 24-én 22 óra körül az M5-ös autópályán Gyál térségében Budapest irányába közlekedett BMW-vel, amikor közlekedési konfliktusba keveredett egy Nissant vezető román állampolgárságú férfival. A konfliktus során a BMW sofőrje egy fegyverrel vagy annak utánzatával lövést adott le a másik jármű irányába, amely annak karosszériáját eltalálta, de személyi sérülést nem okozott. Ezek után a román férfi lehajtott az autópályáról az M0 autóút irányába.

A dabasi rendőrök adatgyűjtést követően azonosították a BMW vezetőjét, akit a rendőrség felkérése alapján a Terrorelhárítási Központ munkatársai március 25-én reggel áporkai otthonában elfogtak. A 45 éves férfi lakcímén tartott kutatás során a rendőrök egy gáz- és riasztófegyvert, lőszerhüvelyeket és lőszereket, valamint egy elemlámpából átalakított tollpisztolyt találtak, amely utóbbi eszköz a kirendelt igazságügyi fegyverszakértő véleményében foglaltak szerint lőfegyvernek minősül.

A férfit előállítását követően a Pest megyei nyomozók közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény bűntett, valamint lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.