Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Szeptember 27. 11:05, kedd | Bulvár
Forrás: Positive Communications

Legyőztük a világot 3D animációs falfestésben - VIDEÓ

Legyőztük a világot 3D animációs falfestésben - VIDEÓ

Magyar csapat nyerte a virtuális épületfestési fesztivál fődíját

Soha nem volt még olyan látványos a román parlament, mint szeptember utolsó hétvégéjén, ráadásul egy magyar művészcsapatnak köszönhetően. Az iMapp Bucharest nevű fesztiválon 6 ország alkotói versenyeztek, hogy a legjobb fényfestéssel nyűgözzék le a szakmai zsűrit és persze a közönséget. Minden csapatnak 4,5 perce volt arra, hogy háromdimenziós mozgóképekkel életre keltse a 23 ezer négyzetméteres felületet. A Limelight a verseny történetében az első olyan csapat, amelyik egyszerre nyerte el a fesztivál zsűrijének fődíját és a közönségdíjat is.

A világ minden tájáról neveztek versenyzők a harmadik iMapp Bucharest virtuális épületfestési fesztiválra. A döntőbe végül csak hat csapat – román, spanyol, orosz, montenegrói, török és magyar vizuális művészek – kerültek be. Nekik a selejtező után két hónapjuk volt arra, hogy megalkossák a tőlük telhető legjobb 3D animációt. A produkció nem lehetett több négy és fél percnél, a fényfestést pedig a Pentagon után a világ második legnagyobb adminisztrációs épületére, a román parlamentre kellett megalkotniuk a művészeknek.

Az összképet prágai, genfi, genti, helsinki és berlini fényfesztiválok művészeti vezetői zsűrizték, emellett a negyvenezer fős közönség is megválaszthatta a legjobb animációt. A több mint 23 ezer négyzetméteres felületen összesen 104 videó projektor keltette életre az alkotásokat, amelyek a szó szoros értelmében új megvilágításba helyezték a román parlamentet.

A díjnyertes 3D animációs fényfestészeti alkotáson egy kilenc fős magyar stáb dolgozott: grafikusok, 3D animátorok, zeneszerzők és egy producer csapatmunkájának eredménye a világraszóló siker. Az alkotás ugyanis nemcsak látványos képélmény, a fényfestés a képpel összhangban működő zenétől válik teljessé. A zenével való összhang is hozzájárult a sikerhez.

„Álmunkban sem gondoltuk volna, hogy Bukarestben szikrányi esélyünk is lehet egy közönségdíjra úgy, hogy van a versenyben egy olyan román csapat is, akik már kaptak egy közönségdíjat tavaly. Az eddigi külföldi sikereink után nagyon örülünk, hogy a díjnak köszönhetően most a magyar közönség is megismeri a munkánkat– nyilatkozta Dávid István, a díjnyertes magyar animáció producere.

Címkék: 3d, animáció, falfestés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.