Városlista
2020. október 29, csütörtök - Nárcisz

Hírek

2012. Január 12. 07:19, csütörtök | Belföld
Forrás: Stop.hu/Autolabor.hu

Lenyomozza a lakhelyünket az új 3-as BMW? - VIDEÓ

Lenyomozza a lakhelyünket az új 3-as BMW? - VIDEÓ

Spórolást segítő navigációs rendszer és 6,3 literes fogyasztás jár hozzá.

Mivel az Egyesült Államok számít a hibrid hajtású autók első számú piacának, egyáltalán nem meglepő, hogy a BMW a Detroiti Autószalonra időzítette a hibrid 3-as premierjét. Az 5-ös sorozathoz hasonlóan a 3-as ActiveHybrid meghajtásáról is a 3.0 literes, soros hathengeres benzines erőforrás gondoskodik, kiegészülve az automataváltóba integrált, 55 lóerős teljesítményre képes elektromotorral. A rendszer összteljesítménye így 335 lóerő, maximális nyomatéka pedig 450 Nm.

A kecsegtető értékek mellett baráti fogyasztást is ígérnek a bajorok, ami 6,3 litert jelent 100 kilométerre vetítve. Ezt segíti elő a navigációs rendszer is, ami a minél költséghatékonyabb autózás érdekében az útvonal tervezésekor figyelembe veszi a forgalom mértékét, a sebességkorlátozásokat és a szintkülönbségeket is. Ezt úgy kell elképzelni, hogy ha például a tervezett útvonalon szerepel nagyobb emelkedő, akkor a rendszer tudja, hogy a tetejéig elhasználhatja az akkumulátorban lévő energiát, mert lefelé a fékezések során újra tudja tölteni azt.

Külön érdekesség, hogy a BMW tervei szerint a rendszer megjegyzi majd a vezetési szokásokat, így kikapcsolt navigáció esetén is el tudja látni a sofőrt hasznos tanácsokkal. Ez persze még fejlesztés alatt van, hiszen a mindennapi útvonalak "megjegyzésével" sérülhetnek a tulajdonos személyiségi jogai.

Megvásárolhatod! Mikor érkezik? Olvasd el az Autolabor.hu oldalon!

Címkék: bmw

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 29. 07:05, csütörtök | Belföld

Többfelé sűrű ködre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Többfelé tartós, sűrű ködre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

2020. Október 29. 06:00, csütörtök | Belföld

Elkezdődtek az egyeztetések a jövő évi minimálbérekről

Elkezdődtek a jövő évi minimálbérrel, garantált bérminimummal és bérajánlással kapcsolatos egyeztetések a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) monitoring bizottsági ülésén szerdán

2020. Október 29. 05:00, csütörtök | Belföld

Emberi csontmaradványokat találtak Szántódpusztánál, segítséget kér a rendőrség

A lakosság segítségét kérte a rendőrség szerdán annak az ismeretlen 10-18 éves fiúnak az azonosításában, akinek a csontmaradványait még 2019. december 16-án találták meg a dél-balatoni Szántódpuszta közelében.

2020. Október 29. 05:00, csütörtök | Belföld

Emelkedtek a járványügyi bírságok összeghatárai

Jelentősen emelkedtek a járványügyi védelmi intézkedések megszegése miatt kiszabható helyszíni bírságok összeghatárai - mondta az operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a szerdai online sajtótájékoztatón.