Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Április 15. 05:00, szerda | Kék hírek
Forrás: mti/illusztráció: police.hu

Letartóztatták a szexuális erőszakkal gyanúsított nigériai férfit

Letartóztatták a szexuális erőszakkal gyanúsított nigériai férfit

Elrendelte május 14-ig a bíróság a szexuális erőszak elkövetésével gyanúsított nigériai férfi letartóztatását.

Ibolya Tibor fővárosi főügyész az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta, a megalapozott gyanú szerint a 22 éves férfi szombat délután "szexuális szolgáltatást kívánt igénybe venni egy nőtől, azonban nem volt hajlandó előre kifizetni a szolgáltatás ellenértékét". Amikor a sértett távozásra szólította fel, a férfi rátámadt, fojtogatta és szexuálisan is bántalmazta.

A rendőrség a bűncselekmény után néhány órán belül elfogta és gyanúsítottként hallgatta ki a férfit szexuális erőszak miatt, majd előterjesztést tett a letartóztatására.

A Fővárosi Főügyészség álláspontja szerint a gyanúsított jelenléte az eljárásban és a bizonyítás zavartalansága csak a legsúlyosabb kényszerintézkedéssel biztosítható, ezért a nyomozóhatóság előterjesztése alapján indítványt tett a gyanúsított letartóztatására - tette hozzá a főügyész.

Ibolya Tibor tájékoztatása szerint a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája az indítvány alapján elrendelte a férfi letartóztatását. A végzés nem végleges, ellene a védelem fellebbezett.

A Fővárosi Törvényszék később tudatta: a letartóztatást május 14-ig rendelte el a bíróság.

A törvényszék tájékoztatása szerint a nigériai férfi Magyarországon egyetemi tanulmányokat folytat, és bár büntetlen előéletű, vele szemben más, személy ellen elkövetett erőszakos bűncselekmények miatt büntetőeljárások vannak folyamatban.

A bíróság közlése szerint a férfi - bár bejelentett munkahelye, legális jövedelme van, a tartózkodási engedélyén szereplő címen életvitelszerűen nem él, a más eljárásban megadott lakóhelyén sem tartózkodik, jelen eljárásban egy harmadik - hivatalosan nem bejelentett - lakcímet adott meg.

A bizonyítási eljárás meghiúsításának, megnehezítésének megakadályozásához a bíróság szerint a gyanúsítottal szemben kényszerintézkedés alkalmazása szükséges és tekintettel arra, hogy a férfi terhére rótt bűncselekményt az ellene folyamatban lévő büntetőeljárások hatálya alatt követte el, így alappal lehet tartani attól, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

A bíróság szerint a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok a gyanúsított esetében kizárólag a letartóztatással biztosíthatók. Enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására a fent részletezett okok miatt nem volt lehetőség - közölte a törvényszék.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.