Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Április 28. 06:00, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Letartóztatták a zuglói halálos késelés gyanúsítottját

Letartóztatták a zuglói halálos késelés gyanúsítottját

Letartóztatta a bíróság azt a férfit, aki a gyanú szerint megölte a feleségét Zuglóban szombaton - tájékoztatta a Fővárosi Törvényszék kedden az MTI-t.

A nyomozás eddigi adatai szerint a férfi április 24-én egy 21 centiméteres pengéjű késsel testszerte többször megszúrta, megvágta a vele egy gépkocsiban tartózkodó feleségét, aki emiatt a helyszínen életét vesztette. Az autóban volt a tettes és az áldozat közös kiskorú gyermeke is. A férfi cselekménye különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, valamint kiskorú veszélyeztetésének megállapítására is alkalmas lehet - írták.

A megalapozott gyanút többek között rendőri jelentések, szemlejegyzőkönyvek, tanúvallomások és kamerafelvételekről készült jelentések támasztják alá - közölték.

Az ügyészség szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás befolyásolásának veszélye miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatását.

A Budai Központi Kerületi Bíróság megállapította, hogy a külföldi állampolgárságú terhelt 2016 óta tanult Magyarországon. Kilenc hónapja éltek külön a feleségével, a cselekmény elkövetésekor már válófélben voltak. A gyanúsított tagadta a gyilkosságot, de a cselekmény elkövetésekor viselt ruhadarabjait még a rendőrség kiérkezése előtt egy szemetesbe rejtette.

A bíróság egy hónapra, május 27-éig elrendelte az emberöléssel gyanúsított férfi letartóztatását. A végzés végleges.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.