Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Március 22. 07:21, csütörtök | Sport
Forrás: mno / MTI

Limából indul a Dakar

Limából indul a Dakar

Január 5-én Limából, Peru fővárosából rajtol a Dakar-rali, a cél pedig 20-án Santiago de Chilében lesz – ezt a világ legnagyobb és legnehezebb terepversenyének rendezői jelentették be szerdán Párizsban.

A kéthetes, várhatóan nagyon keménynek ígérkező viadalon egy pihenőnapot tartanak, erre az argentínai San Miguel de Tucumánban kerül sor. A szervezők tájékoztatása szerint a jövő évi versenyen jóval több lesz a nehéz, sivatagi szakasz.

A Dakart először 2009-ben bonyolították le Argentínában és Chilében, majd a 2010-es és a tavalyi kiírást is itt rendezték. Az idei viadalon már Peru is bekapcsolódott, Limában volt a befutó.

„Úgy vélem, Afrikában a politikai helyzet nagyon bizonytalan, Latin-Amerikában viszont óriási lehetőségünk van a további fejlődésre, a folytatásra” – nyilatkozta Etienne Lavigne, a Dakar-rali igazgatója.

A verseny annak következményeként került Dél-Amerikába, hogy terrorfenyegetettség miatt 2008-ban törölni kellett a futamot az eredeti helyszínen, Afrikában. A törlésről egy nappal a rajt előtt, január 4-én határoztak; a verseny 1979 óta íródó históriájában példátlan döntés azért született meg, mert nem lehetett garantálni a versenyzők és a kísérők testi épségét a nyolc mauritániai szakaszon. A szervezők azóta több alkalommal is kinyilvánították, hogy a viadal előbb vagy utóbb visszatér az afrikai utakra, ám Lavigne mostani szavaiból is arra lehet következtetni, hogy erre csak a nagyon távoli jövőben – vagy egyáltalán nem – kerülhet sor.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.