Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Augusztus 10. 19:25, péntek | Sport
Forrás: MTI Fotó: Kollányi Péter

London 2012 - Hatos Gábor kikapott, a bronzért küzdhet

London 2012 - Hatos Gábor kikapott, a bronzért küzdhet

Hatos Gábor kikapott az elődöntőben pénteken a londoni olimpia birkózóversenyének szabadfogású 74 kg-os súlycsoportjában, így a bronzéremért mérkőzhet.

Az idén és tavaly Európa-bajnoki, 2010-ben pedig világbajnoki bronzérmes magyar birkózó a döntőért a kétszeres vb-ezüstérmes Szaed Gudarzi ellen lépett szőnyegre. Az iráni a pekingi olimpia bronz- és ezüstérmesét is búcsúztatta, előbb a bolgár Kirill Terzijevet, majd az üzbég Szoszlan Tigijevet győzte le.
Az elődöntőben a szép számú és nagyon hangos iráni szurkolótábortól támogatott Gudarzi 25 mp után ledöntötte Hatost, s megszerezte a vezetést. A menet második fele is az övé volt, egy lábramenés után mögékerüléssel szerzett újabb pontot.
A második két perc elején ismét az iráni támadott és volt eredményes. Aztán villámgyorsan lábra ment be, majd mögékerüléssel növelte előnyét. Hatos láthatólag nem tudott mit kezdeni vele, Gudarzi végül biztosan jutott tovább.
"Hihetetlenül erős volt az iráni, pedig úgy mentem fel a szőnyegre, hogy győzni akarok" - nyilatkozott csalódottan Hatos. "Iránban még van húsz ilyen kaliberű birkózó, sok edzőpartnerrel gyakorolhat, ennyivel jobb. Én annyit dolgozom, mint egy gép, de vannak helyzetek, melyekre nem lehet felkészülni."
"Az volt a terv, hogy kifárasztja az iránit, de nem sikerült. A bronzmeccsnek meg kell lennie" - mondta Gulyás István szakágvezető.
A bronzmérkőzésen Hatos - magyar idő szerint 20:30-tól - a 2006-ban vb-harmadik, 2008-ban olimpiai ezüstérmes üzbég Szoszlan Tyigijevvel találkozik.

Címkék: Olimpia-London2012

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.