Városlista
2020. február 19, szerda - Zsuzsanna

Hírek

2017. Május 11. 10:39, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Lopott árammal termesztettek kábítószert Veresegyházon

Lopott árammal termesztettek kábítószert Veresegyházon

Vádat emeltek négy veresegyházi férfi ellen, akik marihuánaültetvényeket működtettek lopott árammal - közölte a Pest Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

Szabó Ferenc főügyész közleménye szerint a négy vádlott még 2014-ben határozta el, hogy nagy tételben kannabiszt termeszt és a növényből készített kábítószert értékesíti. Veresegyházon ezért két családi házat vásároltak, amelyeket teljesen a termesztésre alakítottak át. A feladatokat megosztották egymás között; egyikük irányítóként intézte a kábítószer értékesítését és ő osztotta ki a munkáért járó pénzt a társainak.

A rendőrök 2016 februárjában házkutatást tartottak mindkét családi házban, ahol kétezer tő kannabiszt találtak és foglaltak le. A termesztéshez szükséges áramot a vádlottak illegálisan, méretlenül vételezték, így az áramszolgáltatónak 2,5 millió forint kárt okoztak.

A Pest Megyei Főügyészség jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem és lopás bűntettével vádolta meg a férfiakat, akik előzetes letartóztatásban várják a tárgyalást - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 19. 15:00, szerda | Belföld

Több mint 1300 teherautót és autóbuszt vizsgáltak, sok szegett szabályt

Több mint 1300 teherautót és autóbuszt vizsgált meg a közlekedési hatóság múlt heti akciójában - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára az MTI-vel.

2020. Február 19. 14:03, szerda | Belföld

Ájulásig fojtogatta, majd megverte és megalázta élettársát egy férfi

Ájulásig fojtogatta, bántalmazta és megalázta volt élettársát egy férfi, akit a rendőrség emiatt aljas indokból elkövetett emberölés bűntettének kísérletével gyanúsít, az ügyészség pedig indítványozta letartóztatását

2020. Február 19. 13:02, szerda | Belföld

Változott munkaerő-kölcsönzéshez való hozzáállás

A gazdasági válság óta sokat változott a munkaerő-kölcsönzéshez való hozzáállás: akkor a munkavállalók a munkaerő-kölcsönzést szükséges rossznak látták, ez mára megváltozott, kifejezetten kedveltebbé vált a terület

2020. Február 19. 12:01, szerda | Belföld

Műtrágyával csaltak el 1,3 milliárd forint adót

Bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt javasol vádemelést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy bűnbanda tizenhat tagja ellen,