Városlista
2020. szeptember 24, csütörtök - Gellért

Hírek

2017. Május 11. 10:39, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Lopott árammal termesztettek kábítószert Veresegyházon

Lopott árammal termesztettek kábítószert Veresegyházon

Vádat emeltek négy veresegyházi férfi ellen, akik marihuánaültetvényeket működtettek lopott árammal - közölte a Pest Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

Szabó Ferenc főügyész közleménye szerint a négy vádlott még 2014-ben határozta el, hogy nagy tételben kannabiszt termeszt és a növényből készített kábítószert értékesíti. Veresegyházon ezért két családi házat vásároltak, amelyeket teljesen a termesztésre alakítottak át. A feladatokat megosztották egymás között; egyikük irányítóként intézte a kábítószer értékesítését és ő osztotta ki a munkáért járó pénzt a társainak.

A rendőrök 2016 februárjában házkutatást tartottak mindkét családi házban, ahol kétezer tő kannabiszt találtak és foglaltak le. A termesztéshez szükséges áramot a vádlottak illegálisan, méretlenül vételezték, így az áramszolgáltatónak 2,5 millió forint kárt okoztak.

A Pest Megyei Főügyészség jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem és lopás bűntettével vádolta meg a férfiakat, akik előzetes letartóztatásban várják a tárgyalást - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 24. 12:00, csütörtök | Belföld

Nem csak volt jegyesét, de új szerelmét is megpróbálta megölni egy 16 éves fiatal

Levágta magáról a nyomkövetőt a jegyese megölésének kísérletével vádolt fiatal, és megpróbálta megölni új barátnőjét, valamint annak anyját is;

2020. Szeptember 24. 10:02, csütörtök | Belföld

Németországban kockázatos területnek minősítették Győr-Moson-Sopron megyét

Felvették Győr-Moson-Sopron megyét az új típusú koronavírus (SARS-Cov-2) terjedése miatt kockázatosnak minősülő területek listájára Németországban szerdán.

2020. Szeptember 24. 08:55, csütörtök | Belföld

Heten meghaltak, 750-nel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma

Elhunyt hét idős, krónikus beteg, és újabb 750 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön.

2020. Szeptember 24. 08:01, csütörtök | Belföld

Több mint 5,5 ezer köbméternyi hulladék terheli a Pilisi Parkerdőt

Az idén több mint 5,5 ezer köbméter illegálisan lerakott hulladékot találtak a Pilisi Parkerdőben az erdészek - közölte a nemzetközi hulladékgyűjtő nap alkalmából a Pilisi Parkerdő az MTI-vel szerdán.