Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Május 06. 14:09, vasárnap | Kék hírek
Forrás: mno.hu / MTI

Álrendőrök garázdálkodtak Budapesten

Álrendőrök garázdálkodtak Budapesten

Álrendőrök ügyében folytat eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság rablási osztálya.

A három férfi több mint 7 millió forint értékű ékszert és készpénzt vitt el egy idős férfi budapesti, VII. kerületi lakásából, ahová hamis rendőrigazolványokkal, házkutatást színlelve jutottak be – értesült az MTI Hírcentrum.

Mint az m1 szombat esti Híradójában elhangzott, a három férfit a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján tavaly októberben fogta el a rendőrség. Lakásaikban tucatnyi hamis okmányt, köztük rendőrségi belépőket, kitöltetlen házkutatási parancsokat, lefoglalási jegyzőkönyveket, bélyegzőt, az egyik nemzetbiztonsági szervezet szolgálati igazolványát, valamint bilincseket, fegyvereket és lőszereket találtak.

Mivel a nyomok profi elkövetőkre utaltak, eleinte nem lehetett kizárni, hogy a rablást valódi rendőrök követték el. Az ügy felderítésébe ezért bekapcsolódott a Nemzeti Védelmi Szolgálat is. Hónapokig tartó titkos információgyűjtés után az NVSZ azonosította az álrendőröket. Ekkor derült ki, hogy egyikük már korábban is elkövetett hasonló bűncselekményt, amiért időközben bíróság elé állították. A vád szerint 2010 februárjában rendőri intézkedést színlelve 600 millió forint értékű pénzérmét csalt ki az ország egyik legismertebb műgyűjtőjétől. A férfi idén februárban első fokon 6 év 10 hónap börtönbüntetést kapott – számolt be a történtekről a hírműsor.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.