Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. November 23. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Magyarországnak van a régióban a legnagyobb betárolt földgázkészlete

Magyarországnak van a régióban a legnagyobb betárolt földgázkészlete

A legfrissebb adatok szerint Magyarország a baumgarteni régión belül a legnagyobb betárolt gázmennyiséggel, 2,8 milliárd m3 földgázzal rendelkezik. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal a földgázellátás biztosítása érdekében folyamatosan vizsgálja a magyar földgázpiac helyzetét, az egyes szereplők aktivitását, tevékenységét.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal feladata, hogy a földgázellátás biztonságát figyelemmel kísérje, a földgázforrással való ellátottságot ellenőrizze és ezek elégtelensége esetén intézkedéseket tegyen. A MEKH a fűtési időszakban heti gyakorisággal előrejelzést készít az ukrán határ felől érkező földgázszállítások nem várt kiesése, illetve a szélsőséges időjárási körülmények esetére is. Ez lehetőséget biztosít a megfelelő, időben történő beavatkozásra a hazai földgázellátás zavartalansága érdekében.

Amennyiben a fogyasztók ellátását a magyar állam tulajdonában lévő gáztárolókban lévő készletből szükséges megoldani, a betárolt 2,8 milliárd m3 földgáz több mint 40 napra elegendő lenne. (2009-ben az ukrán-orosz gázvita következtében Magyarországon 14 napon keresztül szünetelt az orosz gázszállítás.)

Magyarország a legfrissebb adatok szerint a baumgarteni régión belül a legnagyobb betárolt földgázkészlettel, 2,8 milliárd m3 földgázzal rendelkezik. Utána következik Ausztria 2,7 milliárd m3-rel, majd Csehország 2,5 milliárd m3-rel. A negyedik helyen Szlovákia 2,3 milliárd m3-rel, és Lengyelország tárolja a legkisebb mennyiséget, 1,8 milliárd m3-t.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk