Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Február 11. 15:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Malév: napokon belül indulhat a felszámolás

Malév: napokon belül indulhat a felszámolás

Napokon belül elrendelheti a bíróság a Malév felszámolását. A cégnél bejelentették: csoportos létszámleépítést hajtanak végre, amelynek részeként több mint kétezer munkavállalót elbocsátanak.

A Fidesz frakcióvezetője szerint jelenleg nincs esély a cég újraindítására, a rendkívüli vagyonfelügyelő azonban lehetségesnek nevezte egy új nemzeti légitársaság létrehozását. Eközben újabb két lízingelt repülőgép szállt el a Malév kötelékéből - írja a Magyar Hírlap.

Varga Jenő, a cég rendkívüli vagyonfelügyelője azt mondta, a Malév összes kötelezettsége február elsején meghaladta a 120 milliárd forintot, beleértve a kisebbségi tulajdonos, az orosz VEB Bank 120 millió eurós követelését. A Budapest Airportnak 14 millió euróval tartozik a Malév. Varga Jenő lehetségesnek nevezte egy új nemzeti légitársaság létrehozását. Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője viszont azt mondta: „Jelenleg nincs olyan megoldás, amely pozitív választ adna arra a kérdésre, lesz-e új nemzeti légitársaság.” Tegnap hivatalosan is bejelentette a Malév: 2600 munkavállalójából csoportos létszámleépítés keretében 2080-at elbocsát.

Közben a kormány módosította a rendkívüli intézkedésekről szóló rendeletét: a kártalanítás és segítségnyújtást végzők közé bevonják a Malév Air Tours Kft.-t és a Malév GH Földi Kiszolgáló Zrt.-t. Továbbá a hoppon maradt utasoknak az a kiadása téríthető meg, amely a menetjegyek más járatra vagy járatokra történő átfoglalásával,menetjegy vásárlásával vagy más közlekedési mód igénybevételével kapcsolatban felmerült. Megtéríthetők a várakozás ideje alatti étkezés és a frissítők, esetleges szállodai szolgáltatás, s a reptér és a szállás közötti szállítás arányos költségei.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: malév

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára

2024. Április 15. 06:13, hétfő | Belföld

118 éves melegrekord dőlt meg

Megdőlt a 118 éves országos és a 85 éves fővárosi melegrekord is szombaton - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján vasárnap.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Belföld

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 15. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: