Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2018. Május 03. 14:50, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Már kicserélődött az ezer forintos bankjegyek több mint fele

Már kicserélődött az ezer forintos bankjegyek több mint fele

Az ezer forintos bankjegyeknek már több mint a fele újakra cserélődött március 1. óta, mióta az új bankjegyek forgalomba kerültek - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján csütörtökön.

Az MNB rámutatott: a forgalomban levő régi ezer forintos bankjegyeket október 31-ig lehet a készpénzforgalomban használni, ezt követően a jegybank bevonja azokat.

A régi bankjegyek a bevonási határnapot követően nem veszítik el értéküket, minden bank- és postafiókban három évig, az MNB lakossági pénztárában pedig húsz évig, 2038. október végéig díjmentesen átválthatók azonos címletű törvényes fizetőeszközre - olvasható a közleményben.

Az MNB felhívta a parkoló-, menetjegy-, ital- és áruautomata üzemeltetők figyelmét, hogy akik eddig még nem tették meg, azok mielőbb készítsék fel berendezéseiket az új ezer forintosok elfogadására.

Az MNB 2014-ben kezdte meg a forint bankjegyek megújítását, hogy a régi címleteket egységes, korszerűbb biztonsági elemekkel rendelkező, a bankjegyvizsgáló gépek által is könnyebben kezelhető bankjegyekre cserélje. Az elmúlt években bevonták a régi húszezer, ötezer és kétezer forintos bankjegyeket, amelyekből már csak az új változatokkal lehet fizetni.

Címkék: bankjegy, ezer, forint

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;