Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Május 07. 07:15, kedd | Kék hírek
Forrás: police.hu

Másfélmilliót csaltak ki unokázós csalók

Másfélmilliót csaltak ki unokázós csalók

A Pest megyei rendőrök két férfi és egy nő ellen indítottak eljárást csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya és Felderítő Osztálya, együttműködve a Nagykátai, a Monori és a Váci Rendőrkapitányság munkatársaival, összehangolt akció keretében azonosította és elfogta azt a két férfit és női társukat, akik Nagykátán egy 88 éves nőtől csaltak ki másfél millió forintot az úgynevezett unokázós csalás módszerével.

A nyomozás adatai szerint egy 23 éves lőrinci férfi társaival – egy 22 éves ecsegi férfival és egy 20 éves ecsegi nővel – május 3-án 18 óra 35 perc körüli időben megjelentek a sértett nagykátai házánál, akit előzőleg azzal az ürüggyel hívtak fel telefonon, hogy egy rokona balesetet szenvedett és ezért másfél millió forintra van szüksége. Az idős sértett elhitte, hogy hozzátartozója bajba került, így a kért összeget átadta a 22 éves férfinak. A pénz átvételét követően a rendőrök a helyszínen elfogták a gyanúsítottakat.

Előállításukat követően a nyomozók csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki mindhárom személyt a Nagykátai Rendőrkapitányságon. A 23 éves lőrinci férfi esetében őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására, társai az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhetnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.