Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Augusztus 09. 12:06, péntek | Kék hírek
Forrás: infovárosok - illusztráció: pixabay

Medencét vásárolt unokájának a lopott telefon árából

Medencét vásárolt unokájának a lopott telefon árából

Kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt bíróság elé állította a Tatabányai Járási Ügyészség azt a tarjáni nőt, aki a lopott telefon értékesítéséből szerzett pénzen élelmiszert és az unokájának medencét vásárolt.

A vádlott június 7-én reggel egy tartáni boltban a sértett által a pulton lévő bolti kosárban felejtett 70 980 forint értékű mobiltelefonját megtalálta majd hazavitte. A telefonból a SIM kártyát eltávolította, a készüléket pedig. június 19-én Tatabányán telefonos kereskedésben 20 ezer forintért eladta – közölte az ügyészség. Hozzátéve, hogy az árából élelmiszert és unokájának egy medencét vásárolt az asszony.

A nyomozó hatóság a lopott telefont lefoglalta, és a sértettnek kiadta, így az okozott kár megtérült.

Az ügyészség gyorsított eljárásban vádolta meg az elkövetőt. A tárgyaláson az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a 62 éves, büntetlen, a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben ne büntetést, hanem intézkedésként próbára bocsátást, valamint 20 ezer forint vagyonelkobzást alkalmazzon.

A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adott, a vádlottat 1 évre próbára bocsátotta, valamint a bűncselekmény révén szerzett gazdagodást elvonta, a vádlottal szemben 20 ezer forin összegű vagyonelkobzásról rendelkezett. Az ítélet a kihirdetést követően jogerőssé vált, mert azt az ügyész, vádlott, védő is tudomásul vette.

Címkék: tarján, tatabánya

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.