Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Augusztus 16. 11:07, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Médiatanács: pont került a 95,3 MHz-es frekvencia pályázati eljárásának végére

Médiatanács: pont került a 95,3 MHz-es frekvencia pályázati eljárásának végére

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa határozatban mondta ki a jelenleg a Klubrádió által használt 95,3 MHz-es frekvenciára beérkezett pályázatok alaki érvénytelenségét - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel. Mint írják, ezzel végleg pont került a korábban kiírt pályázati eljárás végére.

Az NMHH Szóvivői irodájának közleménye szerint a médiatanács - az úgynevezett Klub-szabály alapján - a bíróság által egyértelműsített jogelvek maradéktalan betartásával és a jogállami normákkal összhangban járt el.
A "Klub-szabály" alkalmazását az idén egy bírósági ítélet vezette be, amely a Budapest 95,3 MHz-es frekvencia pályázatával kapcsolatosan született. Az ítélet rögzítette, hogy a pályázatoknak mely alaki kritériumoknak kell kötelező érvénnyel megfelelniük; a bíróság a korábbi formai szabályokhoz képest szigorúbb alaki feltételeket szabott, amelyeket a médiatanácsnak a pályázati eljárásokban alkalmaznia kell.
"A Budapest 95,3 MHz-es pályázat újbóli napirendre vételére azért volt szükség, mert a bíróság arra kötelezte a médiatanácsot, hogy határozatban mondja ki a Klubrádió kizárását, miként ugyanebben a határozatban szükséges rögzíteni az erre a frekvenciára érkezett többi pályázat alaki érvénytelenségét is" - olvasható a kommünikében.
A hatóság szerdai ülésén ugyanígy járt el a Debrecen 95,0 MHz-es frekvenciára beérkezett pályázatokkal is.
A médiatanács arról is döntött, hogy a Békéscsaba 104,0 MHz-es és a Kapuvár 94,5 MHz-es hullámsávra egyedüli pályázókként a frekvenciákon az elmúlt évtizedben eddig is működő társaságok kaptak újabb hét évre szóló jogosultságot.

Címkék: Média-rádió

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő