Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. December 17. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Még 60 millió forint támogatás hűtő- és fagyasztócserére

Még 60 millió forint támogatás hűtő- és fagyasztócserére

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium idén szeptemberben hirdette meg a háztartási nagygépek energiamegtakarítást eredményező cseréjét támogató pályázatát. A tárca a visszajelzéseket mérlegelve több mint 60 millió forinttal növeli meg az Otthon Melege Program keretében megnyitott konstrukció keretösszegét. A minisztérium egyidejűleg módosítja a pályázatok benyújtásának határidejét is, hogy minél többen élhessenek az új lehetőségekkel.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleményéből kiderül: a módosításnak megfelelően a pályázatok 2015. február 15-ig vagy a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig nyújthatók be, kizárólag elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül.

Ehhez a pályázóknak ügyfélkapus regisztrációval kell rendelkezniük a www.magyarorszag.hu oldalon, állandó lakcímüket vagy tartózkodási helyüket a pályázathoz elektronikusan csatolt lakcímkártya-másolattal szükséges igazolniuk.

A részletes pályázati dokumentáció a kormányzati honlapon és az ÉMI Nonprofit Kft. pályázatkezelő szerv honlapján (www.emi.hu) érhető el.

A háztartásigép-csere program célja, hogy a pályázók vissza nem térítendő, állami támogatással, csökkentett vételáron szerezhessék be új, magas energiahatékonyságú hűtő- vagy fagyasztó-berendezéseiket. A program forráskeretének megnövelésével rendelkezésre álló összesen közel 690 millió forintból egy háztartás 25-35 ezer forintot nyerhet el.

A hűtő- és fagyasztócsere alprogramra a mai napig összesen 17.540 pályázat érkezett, közel 535 millió forintnyi támogatási igénnyel, amely az eredetileg meghatározott keretösszeg több mint 85 százalékát fedi le.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk