Városlista
2020. április 1, szerda - Hugó

Hírek

2012. Január 05. 07:25, csütörtök | Sport
Forrás: mno.hu

Megbánás Verrasztó-módra

Megbánás Verrasztó-módra

A Magyar Úszó Szövetség fegyelmi bizottsága kilenc hónapra eltiltotta az úszással kapcsolatos minden sporttevékenységtől Verrasztó Dávidot, de a büntetést két évre felfüggesztette, így a versenyző ott lehet az olimpián.

A tavaly decemberi, szczecini rövid pályás Európa-bajnokság bankettjén versenyzőtársát, Gyurta Gergőt megütött sportolót 500 ezer forint büntetéssel sújtották, nyakatekertebben és hivatalosan szólva a külföldi edzőtáborok költségmentességében megnyilvánuló kedvezmény megvonását írták elő vele szemben. Szabó Tünde főtitkár szerint nevelő célzatú döntés született; ami rá is fér Verrasztóra, mert egyik kollégánk állítása szerint a „Találkozunk még” felütéssel búcsúzott tőle, majd még egy szót mondott, ami kizárná e találkozás barátságos jellegét.

A sportemberekből álló, az olimpiára készülő úszó iránt annak minden rendbontása dacára empátiával viseltető fegyelmi tanács állásfoglalása szerint Verrasztó feszült idegállapotban, pontosan meg nem határozható okból – a nem cáfolt szóbeszéd szerint féltékenységből – ütött, ezzel sportemberhez méltatlan magatartást tanúsított, emellett viselkedésével a MÚSZ érdekeit is megsértette.

Súlyosbító körülményként vették számításba Verrasztó korábbi, kifogásolható magatartását, enyhítő érvként megbánását, továbbá azt, hogy elismerte felelősségét, együttműködött a grémiummal, és elnézést kért. A büntetés így csak a tavalyi rövid pályás Eb aranyérmesének az anyagi helyzetét roppantja meg – már amennyiben ő fizet –, pályafutását azonban nem, érdeklődésünkre Szabó Tünde főtitkár ezért is minősítette az ítéletet preventív jellegűnek, nevelő célzatúnak.

Verasztó Dávid a határozathozatal ismertetése után kijelentette, nem kíván semmit sem mondani, és testvére, Evelyn kíséretében távozott. Ezt megelőzően azonban még az egész ügyet kirobbantó Blikk riportere megkísérelt feltenni neki egy kérdést, ám a kolléga szerint Verrasztó csupán annyit felelt, „Találkozunk még”, illetve rövid szünet után nem igazán hízelgő módon minősítette is az újságírót.

Nem túl elegáns búcsú, bár a mai közállapotoktól nem is teljesen idegen. Bár közvetlenül a fegyelmi vétséget követő büntetés tudomásul vétele és az őszinte megbánás tanúsítása után kétségkívül egyedi.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 26. 07:40, csütörtök | Sport

Rally - Csomós Mixi: Türelmesen várunk és folyamatosan készülünk

A rally bajnokságok rajtját egész Európában elnapolták, de az East Motorsport párosa, Csomós Mixi és Nagy Attila így is talál magának bőven elfoglaltságot

2020. Március 25. 07:15, szerda | Sport

Rally: Abszolút és kategória győzelem, avagy a két tesó a dobogón

Interjú Dián Máté és Dudás Gergő autóversenyzőkkel az FRT.HU Kupa márciusi fordulója után.

2020. Március 24. 16:04, kedd | Sport

Rally: Sikeres tesztverseny a Hondával

Az FRT.HU Kupán vett részt Gutai Marcell a csapatával a Juhász Racing-gel. Marcit kérdezem a verseny után.

2020. Március 24. 15:26, kedd | Sport

Egy évvel elhalasztották az olimpiát

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hivatalosan bejelentette: Thomas Bach elnök és Abe Sindzó japán miniszterelnök megállapodott, hogy a tokiói olimpiát a jövő évre halasztják és legkésőbb 2021 nyarán kell megrendezni.