Városlista
2020. július 16, csütörtök - Valter

Hírek

2012. Január 05. 07:25, csütörtök | Sport
Forrás: mno.hu

Megbánás Verrasztó-módra

Megbánás Verrasztó-módra

A Magyar Úszó Szövetség fegyelmi bizottsága kilenc hónapra eltiltotta az úszással kapcsolatos minden sporttevékenységtől Verrasztó Dávidot, de a büntetést két évre felfüggesztette, így a versenyző ott lehet az olimpián.

A tavaly decemberi, szczecini rövid pályás Európa-bajnokság bankettjén versenyzőtársát, Gyurta Gergőt megütött sportolót 500 ezer forint büntetéssel sújtották, nyakatekertebben és hivatalosan szólva a külföldi edzőtáborok költségmentességében megnyilvánuló kedvezmény megvonását írták elő vele szemben. Szabó Tünde főtitkár szerint nevelő célzatú döntés született; ami rá is fér Verrasztóra, mert egyik kollégánk állítása szerint a „Találkozunk még” felütéssel búcsúzott tőle, majd még egy szót mondott, ami kizárná e találkozás barátságos jellegét.

A sportemberekből álló, az olimpiára készülő úszó iránt annak minden rendbontása dacára empátiával viseltető fegyelmi tanács állásfoglalása szerint Verrasztó feszült idegállapotban, pontosan meg nem határozható okból – a nem cáfolt szóbeszéd szerint féltékenységből – ütött, ezzel sportemberhez méltatlan magatartást tanúsított, emellett viselkedésével a MÚSZ érdekeit is megsértette.

Súlyosbító körülményként vették számításba Verrasztó korábbi, kifogásolható magatartását, enyhítő érvként megbánását, továbbá azt, hogy elismerte felelősségét, együttműködött a grémiummal, és elnézést kért. A büntetés így csak a tavalyi rövid pályás Eb aranyérmesének az anyagi helyzetét roppantja meg – már amennyiben ő fizet –, pályafutását azonban nem, érdeklődésünkre Szabó Tünde főtitkár ezért is minősítette az ítéletet preventív jellegűnek, nevelő célzatúnak.

Verasztó Dávid a határozathozatal ismertetése után kijelentette, nem kíván semmit sem mondani, és testvére, Evelyn kíséretében távozott. Ezt megelőzően azonban még az egész ügyet kirobbantó Blikk riportere megkísérelt feltenni neki egy kérdést, ám a kolléga szerint Verrasztó csupán annyit felelt, „Találkozunk még”, illetve rövid szünet után nem igazán hízelgő módon minősítette is az újságírót.

Nem túl elegáns búcsú, bár a mai közállapotoktól nem is teljesen idegen. Bár közvetlenül a fegyelmi vétséget követő büntetés tudomásul vétele és az őszinte megbánás tanúsítása után kétségkívül egyedi.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 16. 11:50, csütörtök | Sport

Rally: Cél a sikeres célba érkezés!

Beszélgetés Kronome Ákos raliversenyzővel a Salgó Rally 2020 előtt.

2020. Július 16. 11:04, csütörtök | Sport

Rally: Örülnénk, ha sikerülne az elejében végezni!

Villáminterjú Nagy István Raliversenyzővel a Salgó Rally 2020 előtt.

2020. Július 14. 18:15, kedd | Sport

Rally: Szeretnék egy jót meccselni!

Gutai Marcell - Skroby - Juhász Média Kft. Honda Civic Type-R Salgó Rally 2020 - 2020.07.18-19.

2020. Július 13. 18:34, hétfő | Sport

Világpremier a Magyar Rallycross bajnokságban

Magyar Aszfalt Rallycross bajnokság 1. futam Kakucs Ring, 2020.06.11-12.