Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. November 01. 07:25, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Meglepően magas kedvezmények a kgfb tarifákban

Meglepően magas kedvezmények a kgfb tarifákban

A biztosítók a várt 5 százalék helyett 10-15 százalékos árengedményt tettek a vasárnap kihirdetett kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) tarifáikban, ez több, mint amennyit a károk alakulása indokolttá tett.

A rendkívüli árengedményeknek az az oka, hogy a most következő kampányban évekre eldőlhet, melyik biztosító hány kötelező biztosítási ügyfelet kezel majd a jövőben. A mostani áreséssel mélypontjukat elérő kötelező díjak, a dráguló üzemanyagok és a baleseti adó miatti várható rendkívüli ügyfélérdeklődés könnyen a piac újrafelosztásához vezethet - áll a biztositas.hu közleményében.

A korábbi években piacot vesztő kisebb biztosítótársaságok is ringbe szálltak az idei kötelező biztosítási kampányban - a netrisk.hu gyorsjelentése szerint a piacvezető Allianz érdemben nem csökkentette tovább árait, a kicsik ugyanakkor esetenként drasztikusan visszavágták a biztosítási díjaikat: a Wabard a fővárosban helyenként 70, a Köbe 40-50 százalékkal lett olcsóbb.

Az egyes biztosítókat, illetve szegmenseket összevetve az látszik, hogy a piac egyetlen új szereplője, a CIG érdemben nem fogja befolyásolni a versenyt. Az interneten aktív fiataloknak szánt tarifák több társaságnál mérséklődtek, vélhetően azért, mert ez a korosztály vált legkönnyebben biztosítót. Itt valamelyest az Allianz is kedvezőbb árakat kínál, a kisebb társaságoknál azonban jóval nagyobb az árcsökkenés.

A biztositas.hu szerint a kedvezmények között idén egyértelműen a legnépszerűbb elem az internetes vagy más néven e-kgfb kedvezmény lesz. Ezt a 15 biztosító közül 9 alkalmazza, a mértéke pedig egyéb kedvezményekkel együtt akár az alapdíjak 50 százalékát is elérheti. Az ilyen kedvezményekre azok lesznek jogosultak, akik vállalják, hogy - az idén várhatóan a 15 ezer forint átlagos díjra mérséklődő - kötelező biztosításuk díját, éves díjfizetési gyakoriság mellett, átutalással vagy bankkártyás fizetéssel teljesítik.

Az egyes biztosítók díjait elemezve a biztositas.hu kiemeli, hogy az Astra Biztosító tavalyi piacra lépését követően (a kárstatisztikák birtokában) további, 15 százalékot is elérhető mértékben csökkenti díjait, minden még erre alkalmas szegmensben. Ingyenes balesetbiztosítást ad kötelezője mellé 250 ezer forintos térítéssel, budapesti fiatalok esetében azonban díjemelést hajt végre. A Posta Biztosító 30-ról 60 százalékra emeli maximális kedvezményét, ezzel átlagosan 10 százalékkal csökkentve díjait. Piacújdonságként a lakáshitelesek részére külön kedvezményt ajánl, és 5000 forint alatti éves díjon hoz forgalomba olcsó Casco-t.

Az Uniqa díjpolitikája idén jelentősen lefelé viszi a díjakat. A piac egyik legnagyobb szereplőjeként, a biztosító alkalmazott internetes kommunikációs kedvezménye akár 45 százalékkal is csökkentheti díjait, amelyeket a 28- 33 éves ügyfelek körében tovább csökkent.

A Signal Budapesten és vidéken is nyit a fiatalok felé. A Köbe az idén további 5-10 százalékkal csökkenti a díjait, további kedvezményt adva a gyermekes szülőknek. Ez utóbbi biztosító egyesület azt közölte az MTI-vel, hogy a kgfb tarifával együtt meghirdette a Lassíts! gyorshajtást megelőző biztosítást. Az új konstrukció lényege, hogy a biztosító megtéríti a legalacsonyabb (30.000 forintos) sebességtúllépési kategóriába tartozó gyorshajtási bírság 5.000 forintos önrésszel csökkentett összegét, ha a biztosított vállalja, hogy elvégzi a biztosító által szervezett közlekedésbiztonsági tréninget, és abból sikeres vizsgát is tesz.

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni