Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2011. Szeptember 03. 14:17, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Megszűnt a gázár-támogatás

Megszűnt a gázár-támogatás

Önálló formájában szeptembertől megszűnik az eddigi gáz- és távhőtámogatás, s összege beépül a lakásfenntartási támogatás önkormányzati rendszerébe.

A kincstár által folyósított eddigi szeptember elsejével beépült a lakásfenntartási támogatás önkormányzati rendszerébe. Akik augusztus végégig jogosultak voltak fűtéstámogatásra, az önkormányzatokhoz fordulhatnak, hogy a lakásfenntartási támogatás keretében segítséghez jussanak. A pénz nemcsak fűtésre, hanem lakbérre, közös költségre, közüzemi számlákra is igényelhető. A különálló lakásfenntartási támogatás ugyanakkor megszűnik, s ezzel azok járnak rosszabbul, akik addig mindkét forrást fel tudták használni: az önkormányzat által utalható keret minimális összege 25 ezer forint lesz, maximuma még nem tisztázott – ám az már biztos, hogy az igénylők az eddigieknél szigorúbb feltételeknek kell majd megfeleljenek. Egy főre eső jövedelemhatáruk 71250 forint lesz, s ennél magasabb bér esetében nem kaphatnak segítséget.

Szintén meghatározó fontosságú kérdés lesz az igénylő otthonában található tárgyak mennyisége és értéke: egy bútor vagy vagyontárgy teljes értéke nem haladhatja meg a 850 ezer forintot, a vagyontárgyak összértéke pedig a 2 millió 280 ezer forintot, ha valaki az önkormányzathoz fordulna támogatásért.

Bár a keretet az önkormányzatok utalják, annak 90 százalékát továbbra is az állam finanszírozza; a támogatást a hivatal minden, arra jogosult igénylőnek automatikusan, mérlegelés nélkül át kell majd küldje – hangzott el pénteken a közrádióban.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség / archívum

Címkék: gázár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során