Városlista
2020. május 28, csütörtök - Emil, Csanád

Hírek

2020. Március 11. 18:07, szerda | Kék hírek
Forrás: infovárosok - illusztráció: pixabay

Melltartópántba rejtette a kábítószert

Melltartópántba rejtette a kábítószert

Vádat emelt a komáromi ügyészség kábítószer birtoklás, bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt egy férfival szemben, barátnőjével szemben pedig, mert melltartópántja mögé rejtette a barátja kábítószerét.

A férfi 2018. január 23-án Szlovákiában amfetamin kábítószert vásárolt, azt elfogyasztotta, majd 2018. január 26-án 22 óra 55 perckor Komáromban a Rákóczi rakparton kocsival közlekedett úgy, hogy szervezetében a vezetési képességére hátrányosan ható kábítószer volt, ekkor őt rendőrjárőrök ellenőrzés alá vonták, tőle a vezetői engedélyét elvették – közölte az ügyészség.

A férfi vádlott 2018. január 28-án ismét kábítószert szerzett be, azt elfogyasztotta, majd 22 óra 50 perckor, ismét bódult állapotban kocsival Komáromban a belvárosban közlekedett, a gépjárműben utasként barátnője ült.

A Komáromi Járásbíróság a férfit 2019. szeptember 5-én meghozott ítéletével 1 év 5 hó, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett fogházbüntetésre, és 2 év járművezetéstől eltiltásra ítélte.

A vádlott nő nem jelent meg a bíróság idézésére, ezért vele szemben később fejeződött be az eljárás.

Az ügyészség a nővel szemben benyújtott vádat bűnpártolás vétségéről kábítószer birtoklás bűntettére módosította.

A módosított tényállás szerint a nő metamfetamint tartalmazó kábítószert szerzett meg, majd azt 2018. január 28-án Szlovákiából, Komárnoból azzal a kocsival hozta be Magyarország területére, amelyet barátja bódult állapotban vezetett, és amelyben a nő utasként foglalt helyet. Az intézkedés során a nő melltartójának a pántja mögött a rendőrök megtalálták a metamfetamint tartalmazó fecskendőt. A fecskendőben lévő kábítószer meghaladja a csekély mennyiség felső határát, annak mintegy 1,6 szorosa.

A bíróság a nőt március 10-n előkészítő ülésen 1 év 3 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 27. 08:50, szerda | Kék hírek

13 éves lánynak adta oda a kocsiját – Eljárás indult

Füzesgyarmaton egy férfi odaadta az autóját egy 13 éves lánynak, hogy forduljon meg vele. A férfi ellen indított büntetőeljárás iratait a rendőrség továbbította az ügyészségre.

2020. Május 26. 16:04, kedd | Kék hírek

Kegyetlen módon megölte beszélgetőtársát, életfogytiglant kaphat

Tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását indítványozva minősített emberölés bűntette miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség egy férfi ellen,

2020. Május 26. 13:18, kedd | Kék hírek

Kutyáját uszította a rendőrökre egy ittas szabolcsi férfi

Eljárás indult egy szabolcsi férfi ellen, aki ittasan bejelentést tett, majd a helyszínre érkező, jogszerűen intézkedő rendőrökre uszította a kutyáját múlt szombaton

2020. Május 26. 06:16, kedd | Kék hírek

Letartóztatta a bíróság az apját életveszélyesen megsebesítő férfit

Letartóztatta a Nyíregyházi Járásbíróság azt a férfit, aki társával együtt bántalmazta és fejbe szúrta az apját - közölte a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.