Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2014. Július 01. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Melyek a lyukas bélszindróma tünetei?

Melyek a lyukas bélszindróma tünetei?

A bél, vagy más néven emésztőrendszer egy cső, ami a szájtól egészen a végbélig fut és csakúgy mint bármilyen cső, ezen is keletkezhet lyuk.

Amennyiben egy kis repedésről van szó, előfordulhat, hogy évekig nem okoz problémát, de egy nagyobb esetében életveszélyes lehet - figyelmeztet a Fox News cikke.

A bélrendszer egészségét, különösen annak belső rétegét számos tényező befolyásolja. A stressz, a különböző gyógyszerek és a környezetben található mérgek azok, amik a leginkább okozhatják a bél kilyukadását.

Márpedig a lyuk lehetővé teszi a nagyobb részecskék, a baktériumok és a fehérjék számára a csövön át a ki-és belépést. Bár a szervezet felismeri, hogyha nem odaillő részecskék vándorognak, s ezek bőrkiütések és egyéb allergiás reakció formájában vagy étkezések utáni puffadás keretében jelentkezhet. Ezek leggyakrabban állati eredetű ételek vagy növényi eredetű fehérje fogyasztását követően jelentkeznek.

Amennyiben a fentieket észleli forduljon orvoshoz vagy dietetikushoz, akik diagnosztizálni tudják a problémát, s a megfelelő étrend kidolgozásával nemcsak a súlyosabb következményeket előzik meg, hanem elősegíti a bélnyálkahártya gyógyulását is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: