Városlista
2019. március 22, péntek - Beáta, Izolda, Lea

Hírek

2018. November 07. 23:44, szerda | PR

Melyik a leghatékonyabb és a legrosszabb iroda típus?

Melyik a leghatékonyabb és a legrosszabb iroda típus?

A szakértők már rég megmondták, hogy a hagyományos egyterű munkahely rontja a munkavállalók közérzetét, és sokkal jobban működnek más megoldások. A kutatók rangsorolták az irodákat. Ön milyen típusban dolgozik?

Egyetlen tér, elválasztó falak nélkül

Az egy légterű iroda az ötvenes években indult világkarrierre, Németországból. Az elképzelés az volt, hogy falak nélkül mindenki mindenkivel kapcsolatot tud teremteni, jobb lesz a hangulat és szárnyalni fog a teljesítmény.
Még ma is a legkedveltebb, és idehaza is a legelterjedtebb a közös tér. Mik az előnyei és a hátrányai?
Valóban mindenki lát és hall mindenkit, és együtt a csapat - ez az összes előny. És egyben ez a hátrány is, állandó nyüzsgésben nem lehet ugyanis dolgozni. Valaki a 20-30-40 emberből biztosan telefonál, valakihez biztos beállít egy kolléga megbeszélni, esetleg az ügyfelek esnek be és kalauzolni kell őket.
A nagy közös tér 6-10 százalékkal húzza le a hatékonyságot. Főleg az introvertáltaknak és az elmélyülést kívánó munkakörökben dolgozóknak - például akik adatelemzéssel vagy stratégiai tervezéssel foglalkoznak - teszi lehetetlenné a munkát.
A valódi ok, amiért nem szűnnek meg ezek a típusú irodák, hogy ez a megoldás a legolcsóbb: osztott elrendezéssel ennél 30 %-al nagyobb helységre lenne szükség.Egyetlen tér, fülkés elrendezéssel

Szerencsére mi ezt a típusú irodát inkább csak az amerikai filmekből ismerjük (klasszikus példa a Hihetetlen Családban Bob munkahelye).
Elválasztó falakkal próbálták jobbá tenni a hatvanas-hetvenes években az egyterű irodákat, hogy mindenki kapjon privát teret.
Ám mivel a zaj megmaradt, ez csak még frusztrálóbbá tette a dolgozóknak a helyzetet. Itt ugyanis mindenki mindenkit hall és ugyanúgy zavarják egymást a kollégák, ám a fülkék miatt az ember a hangok forrását sem látja. Ráadásul a kis kuckók könnyen klausztrofóbiássá tehetnek. Ez tehát a legkevésbé hatékony iroda típus.

Külön szobák

Minden elemzés szerint a 3-16 fős szobák válnak be a legjobban. Itt nem hallatszik a munkahelyen elhangzó összes aznapi pletyka, és nyugodtan lehet a munkára koncentrálni. Nem véletlenül ilyen helyen szeretne dolgozni a munkavállalók 80 százaléka.

Ha egyetlen nagy térben vannak elhelyezve a kollégák, akkor még megmenthető a helyzet plusz megoldásokkal. A legkorszerűbb irodák - az In-Management ajánlatai közt is találunk ilyeneket - már ilyen innovációkkal vannak kiegészítve.
Sokat segít például a fejhallgató használata, amivel jelezni lehet, hogy valaki épp egy feladatban van benne.
Ha a közös tér mellett vannak kisebb helyek, ahová el lehet vonulni - például zajszigetelt ‘süketszobák’ a koncentrált munkához és tárgyalók a megbeszélésekhez -, akkor mindenki kiegyensúlyozottabban dolgozhat.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 12. 17:16, kedd | PR

Metró Áruházakat takarítanak

Ismét a takarítási üzletágban piacvezető Jánosik és Társai Kft. nyerte el a hazai 12 Metró áruház tisztán tartását, az épületek körüli területek gondozását.

2019. Február 11. 18:39, hétfő | PR

Ne féljünk a repülőtértől!

A légikikötők sokak számára rémisztő, kaotikus helyek, pedig aggodalomra semmi ok: rendszer logikus, számos eszköz segíti a tájékozódást, és a személyzettől is bármikor kérhetünk útbaigazítást.

2019. Január 25. 14:16, péntek | PR

Teljes körű üzemeltetést nyertek

Még a takarító személyzetnél is előírás az angol nyelv ismerete, annál a munkánál, amit most nyert el a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos tulajdonos.

2019. Március 22. 18:08, péntek | Belföld

Több mint négyezer fészektartóval várja az E.ON a gólyákat

Több mint négyezer fészektartóval várja az E.ON a gólyákat, célzott madárvédelmi projekt indult az energiacég és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park együttműködésében,