Városlista
2020. február 21, péntek - Eleonóra

Hírek

2016. Augusztus 05. 07:30, péntek | Külföld
Forrás: mti

Mentálisan zavart embereket keresnek a terrorszervezetek

Mentálisan zavart embereket keresnek a terrorszervezetek

Végh József kriminálpszichológus szerint tendencia lehet, hogy az utóbbi időben a terrorszervezetek könnyen befolyásolható vagy mentálisan zavart embereket keresnek, mert bennük sok az elfojtott agresszív indulat.

Végh József, akit a londoni késelés kapcsán kérdeztek az M1 aktuális csatorna műsorában csütörtökön, azt mondta: nem zárja ki egymást, hogy az elkövető mentális zavartsága áll a bűncselekmény mögött, és az, hogy terrorista indíttatású lenne a támadás.

A paranoiás kórformák, illetve a paranoid skizofrénia különösen alkalmassá tehet valakit arra, hogy terrorcselekményt kövessen el - mondta Végh József, hozzátéve: a beszervezők biztosan tudatosan "utaznak" az ilyen emberekre, mert bennük "fékezhetetlen agresszió" van, és ehhez kapnak egy leegyszerűsített világképet, valamint kiélhetik gyilkos szándékaikat, illetve "befejezhetik földi pályafutásukat".

Kitért arra is: ha több a rendőr az utcákon, az sem tántorítja el az elkövetőt tette végrehajtásától, csak előbbre hozza vagy elhalasztja a terrorcselekményt.

Egy ember meghalt, öten megsebesültek egy késelésben London belvárosában csütörtökre virradó éjjel, a tettest, egy vélhetően mentálisan zavart 19 éves fiatal férfit elfogták a rendőrök. Újabb bejelentés szerint a férfi szomáliai származású norvég állampolgár.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 21. 13:10, péntek | Külföld

Az amerikai hírszerzés szerint Moszkva Trump újraválasztását támogatja

Moszkva Donald Trump amerikai elnök újraválasztását támogatja - írta a The New York Times című napilap az internetes oldalán helyi idő szerint csütörtök este,

2020. Február 21. 06:53, péntek | Külföld

Ismét emelkedett a koronavírus napi új fertőzöttjeinek száma Kínában

Ismét emelkedett a koronavírussal összefüggésben a napi új fertőzöttek száma Kínában, de az egy napon belül jelentett gyógyultak száma továbbra is meghaladja az új betegekét.

2020. Február 21. 06:49, péntek | Külföld

Újabb késes támadás történt Londonban

Késelés volt csütörtökön egy londoni mecsetben. A támadásban a mecset müezzinje sérült meg.

2020. Február 21. 05:00, péntek | Külföld

Óriási kár érheti a légiközlekedést a koronavírus miatt

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség becslése szerint csaknem 30 milliárd dollár kárt okozhatnak a légiközlekedésben a koronavírus-járvány miatt bevezetett közlekedési korlátozások.