Városlista
2020. március 28, szombat - Gedeon, Johanna

Hírek

2015. Január 22. 06:00, csütörtök | Belföld
Forrás: onlinejogsebesz.hu

Mi a következménye egy elmulasztott helyszíni bírságnak?

Mi a következménye egy elmulasztott helyszíni bírságnak?

Mi a következménye egy elmulasztott helyszíni bírságnak? Erre válaszol most az onlinejogsebesz.hu

Kérdés:
Tisztelt Jogsebész!
Egy olyan kérdéssel fordulnék Önökhöz, hogy egy elmulasztott helyszíni bírság befizetésének mi a következménye? Sajnos teljesen ki ment a fejemből és a 30 napos határidő kedden lejárt így a +3 nap is amíg a közmunkára jelentkezhettem volna. Ilyenkor minden esetben elzárás jön vagy van még lehetőség a bírság kifizetésére? Ha igen akkor azt mikor és hogyan tehetem meg? Meg kell várnom a bírósági tárgyalást és az ítéletet az átváltásról vagy addig is rendezhető a dolog? Válaszukat előre is tisztelettel köszönöm!
2014. 11. 14.

Válasz:
Tisztelt Kérdező!
A 30 napos határidőből ugyan kicsúszott, de ne várja meg, amíg a hatóság azt átváltoztatja. Ennek érdekében haladéktalanul forduljon a bírságot kiszabó hatósághoz és fizesse ki a bírságot. Az erről szóló igazolást vagy csekket feltétlenül őrizze meg, mivel nem kizárt, hogy időközben már intézkedtek a meg nem fizetett bírság átváltoztatásáról, így nagyon fontos, hogy a befizetést, ha késve is, de igazolni tudja.
A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.

A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!
Tisztelettel:

dr. Schill Szabolcs ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 28. 18:20, szombat | Belföld

Szijjártó: hosszú távra kell berendezkedni a járvány elleni védekezésben

A koronavírus elleni védekezésben hosszú távra kell berendezkedni, ez már beigazolódott, és a hosszú távú védekezést több területen kell végrehajtani - közölte a külgazdasági és külügyminiszter szombaton az MTI-vel.

2020. Március 28. 18:07, szombat | Belföld

Házhoz viszi a könyveket az időseknek több könyvtár

Házhoz viszi a könyveket az időseknek és a mozgásukban korlátozottaknak az ország több bibliotékája.

2020. Március 28. 16:08, szombat | Belföld

A bűnözők gyorsan alkalmazkodnak a válsághoz

A bűnözők gyorsan alkalmazkodnak a koronavírus-járvány okozta válsághoz, módosítják stratégiáikat a kialakult helyzet lehetőségeinek kiaknázására

2020. Március 28. 15:09, szombat | Belföld

Néhány nap alatt másfélszeresére nőtt a Digitális Összefogás felajánlásainak száma

A Digitális Összefogás kezdeményezés keddi bejelentése óta eltelt napokban a korábbi nyolcvan digitális felajánlás mellé újabb negyven érkezett - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium szombaton az MTI-vel.