Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Augusztus 05. 05:00, vasárnap | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Mi befolyásolja a gyerek pozitív testképét?

Mi befolyásolja a gyerek pozitív testképét?

A legtöbb anya diétázik és negatív testképpel küzd, ami kihat a gyermekére is. Érdemes erre odafigyelni, mert a negatív testképpel rendelkező gyermeknek alacsony lesz az önbecsülése és nagy valószínűséggel étkezési problémákkal fog küzdeni. A Fox News most összegyűjtött néhány tanácsot, amivel pozitív testképet alakíthat ki gyermeke számára.

A pozitív testkép kialakítását már csecsemőkorban érdemes elkezdeni. Ilyenkor ugyanis le vannak nyűgözve saját kezüktől, lábaiktól, attól ahogyan totyognak és elkezdenek járni. Ha már ilyenkor táncol vagy pörög vele, csiklandozza, azzal segít kialakítani a gyermek testének önbecsülését.

Legyen mindig támogató, ne társuljon a pozitív önkép feltétlenül a vékonysághoz és a szépséghez, mert a gyermekre nem lehet ekkora nyomást gyakorolni, s ez a későbbiekben problémákhoz - étkezési zavarokhoz - vezethet.

Ugyanakkor fontos az egészséges táplálkozás megtanítása a gyermeknek, s az, hogyha már tele van a pocakja, akkor hagyja abba az evést.

Az is fontos, hogy ne beszéljen gyermekének saját diétájáról, fogyási kísérleteiről, mert a gyermek a hízástól való félelmet önmagára veszi. Ne kritizálja mások kinézetét gyermeke előtt, mert ezzel azt az üzenetet közvetíti, hogy a megjelenés nagyon fontos.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 21. 11:30, vasárnap | Életmód

Alapítása 2777. évét ünnepli Róma

Császárok, szenátorok, matrónák és gladiátorok felvonulásával ünneplik Róma 2777. születésnapját vasárnap, amelyet a legenda szerint Romulus és Remus április 21-én alapított.