Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Július 29. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti

Minden előzmény nélkül nyakon szúrta ismerősét

Minden előzmény nélkül nyakon szúrta ismerősét

Vádat emelt az ügyészség azzal a férfival szemben, aki tavaly februárban minden előzmény nélkül nyakon szúrta alkalmi ismerősét, aki percek alatt elvérzett

- tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője pénteken az MTI-t. Serfőző Katalin közölte, a férfit emberölés bűntettével vádolják. Az ügyészség a szakértői vélemény szerint kóros elmeállapotú férfi felmentésére és kényszergyógykezelésének elrendelésére tett indítványt, mivel az elkövetéskor képtelen volt cselekménye következményeinek felismerésére.

A vádirat szerint a férfi tavaly február 1-jén ismerőseivel italozott, majd éjfél körül egy másik szegedi vendéglátóegységbe mentek át. Ott találkozott éjféltájban a későbbi sértettel, akivel végül kettesben maradtak és folytatták az italozást, beszélgetést, köztük vita, szóváltás nem volt. A vádlott hajnali három óra körül elővette nadrágja zsebéből a mindig magánál tartott bicskáját, és a hétcentis pengével előzmény és ok nélkül, a sértett nyakába szúrt. A vádlott átvágta a sértett bal nyaki verő- és visszerét. A férfi - a jelen lévő vendégek segítségnyújtása ellenére - perceken belül elvérzett. A vádlott elhagyta a helyszínt, a rendőrök hajnali öt körül fogták el - tudatta az ügyész.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.