Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2019. Május 12. 14:01, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Minden korosztálynak van dolga az internetes kártevők elleni védekezésben

Minden korosztálynak van dolga az internetes kártevők elleni védekezésben

Minden korosztálynak van feladata az internetes kártevők elleni védekezésben - mondta Csizmazia Darab István IT-biztonsági szakértő az M1 csatorna szombati műsorában.

Közölte: a mai ötvenesek nemzedéke még az internet előtti offline világban nőtt fel, ugyanakkor már az online alapú mindennapokra kell felkészítenie gyermekeit, s ez a váltás egyfajta kultúrsokkot jelent.

Fontosnak nevezte, hogy az internetre kapcsolódó eszközök mindegyikére telepítsünk védelmi programokat, valamint alkalmazzuk és tanítsuk a biztonságtudatos, okos felhasználást.

Utóbbi részeként említette, hogy a gyerekeknek tanítsuk meg, mire figyeljenek, ha idegenekkel lépnek kapcsolatba a világhálón, de azt is, hogy ha nem használják, akkor takarják el a számítógép kameráját, nehogy valaki visszaéljen annak illegálisan megszerzett képeivel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni