Városlista
2020. október 21, szerda - Orsolya

Hírek

2012. Május 11. 14:11, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Mit kell tudni a csontráktól?

Mit kell tudni a csontráktól?

Az Amerikai Rákkutató Intézet előrejelzése szerint idén majdnem háromezer új csontrákos esetet fognak diagnosztizálni, amelyeknek mintegy fele halálos kimenetelű lesz - számol be a Fox News.

A csontráknak három különböző típusa van: osteosarcoma, Ewing szarkóma és chondrosarcoma. Az osteosarcoma általában a fiatalokat sújtja, s a csontszövetekből indul ki, gyakran a térden és a felkaron jelenik meg.

Az Ewing szarkóma szintén inkább a fiatalokat érinti, a karokat, a lábakat, a gerincet és a medencét támadja meg. A chondrosarcoma elsősorban az idősebb és porckárosodásban szenvedőeket sújtja.

A csontrák főbb tünetei a fájdalom, a duzzanat és esetenként bőrpír az érintett területen. Gyermekkorban a kezelés és a gyógyulási esélyek is nagyon jók.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 21. 05:00, szerda | Belföld

Meghosszabbították a törlesztési moratóriumot

Az Országgyűlés kedden 2021. június 30-ig meghosszabbította a koronavírus-járvány miatt bevezetett törlesztési moratóriumot egyes kiemelt társadalmi csoportoknak és pénzügyi nehézséggel küzdő vállalkozásoknak.

2020. Október 21. 05:00, szerda | Belföld

Fertőtlenítésre hivatkozva próbálnak ismeretlenek lakóházakba bejutni

Fertőtlenítésre hivatkozva próbálnak fehérbe öltözött ismeretlenek lakóházakba bejutni

2020. Október 20. 17:02, kedd | Belföld

Véradásra buzdít az OVSZ

Várja a véradók jelentkezését az Országos Vérellátó Szolgálat, amelynek szakmai főigazgató-helyettese hétfőn az M1 csatornán hangsúlyozta:

2020. Október 20. 15:02, kedd | Belföld

Nem rázta meg a járványhelyzet a használtautó-piacot

A használtautó-piacot kevéssé rázta meg a koronavírus-járvány, a minőségi, egy-hét éves használt autókkal kereskedők számára még új vevőket is hozott a járványhelyzet - állapítja meg a DasWeltAuto.