Városlista
2019. március 22, péntek - Beáta, Izolda, Lea

Hírek

2018. November 07. 23:52, szerda | PR

Mit vállalhat be egy férfi a strandon?

Mit vállalhat be egy férfi a strandon?

Az erősebb nem tagjai igen sokféle viseletben jelenhetnek meg a strandon. Vannak kissé megosztó fazonok, és divatosabb fürdőnadrágok - lássuk hát a férfi divatot, vagyis, mit lehet felvenni, és mit érdemes?

Előbb semmi, majd fürdődressz

Ha azt vesszük sorba, mely fürdőnadrág típusok ízlésesek vagy éppen kevésbé stílusosak, érdemes megemlíteni, hogy már az is ‘plusz pont’, hogy létezik férfi úszónadrág.
A XX. századig ugyanis az iskolai úszócsapatok tagjai nemes egyszerűséggel meztelenül edzettek. Méghozzá az USÁ-ban, ugyanis például Európa keleti felén csak az ment a vízbe, akinek muszáj volt.
A XIX. század végén azután szigorúan szabályozták a strandviseletet, és az erősebb nem tagjai számára az egész alakos fürdődressz volt a megengedhető. 1936-ra lett csak elfogadott a ‘topless’ viselet a férfiaknak. Azóta több fajta viselet is teret nyert, és mindenki ízlése szerint válogathat.

Fürdőnadrág

A száras fürdőnadrág, ami a sortnál rövidebb, talán a legnépszerűbb fazon. Ha valaki nem rendelkezik izmos combokkal, akkor ebben garantáltan jól mutat. Ezek a darabok gyorsan száradó anyagból készülnek, így hiába aránylag hosszúak, nem fogunk bennük fagyoskodni, miután kijöttünk a vízből. Az USÁ-ban például a többség ezt rántja fel a strandra.

Fecske

Egy régi korokból megmaradt klasszikus, amelyet bátran bevállalhatunk, ha többet is szívesen mutatunk magunkból. Némi önkritikát igényel a használata. Sokan a fürdőnadrágok zokni-szandáljának tartják, vagyis nem ítélik meg túl kedvezően, de a testükre büszke, vagy éppen a mások véleményére immunis urak mindig is ezt fogják viselni.
A sportolók - úszók, vizilabdázók - elsősorban ezt a típust választják, praktikus okokból, mivel nem akadályoz a vízben.
2017-ben egyébként kimondottan trendi volt a fazon slim-fit, szűk verziója, többnyire márkanévvel a derék részen.Boxer

Leginkább az alsónadrágra hajaz fazonban, vagyis egészen rövid a szára és testhez simulóbb, mint az egyéb, nadrág fazonú változatok. Ha nem akarunk fecskében feszíteni, de a szabad mozgást elsődlegesnek tekintjük, válasszuk ezt. Akkor meglehetősen előnytelen, ha nagyon feszül rajtunk.
Egyébként ehhez a szűk és rövid fürdőnadrághoz kell sok vélemény szerint a legjobb alakkal rendelkezni. Már ha hódítani szeretnénk a vízparton.

Szörfnadrág

Alapvetően a szörfösök és újabban a SUP-ot űzők kedvenc viselete, de ezt az egészen hosszú, laza nadrágot strandolásnál is viselhetjük. A kamaszfiúk általában szívesen választják, nem utolsósorban a típusra jellemző fiatalos, fantáziadús dizájn miatt.
Ma már kissé alábbhagyott a korábbi, több szezonon áthúzódó rajongás ezek iránt a nagyon bő nadrágok iránt, de továbbra is nyugodtan felhúzhatjuk ezt a típust. A térdig érő változat egyébként kissé alacsonyabbnak mutat a szakértők szerint.
Ideális akkor, ha több órát szeretnénk a parton tölteni, és mondjuk ennek során a zsebünkbe tennénk ezt-azt. Csak el ne felejtsük kipakolni a zsebünket, mikor bemegyünk hűsölni a vízbe.

Hosszú szárú úszónadrág

Végül pedig egy igazi professzionális változat. A kerékpáros nadrágokhoz hasonlító elasztikus, testre tapadó fazon sokat segít, ha a víz alatt a sebesség a lényeg. Egy biztos: rendkívül sportos megjelenést kölcsönöz.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 12. 17:16, kedd | PR

Metró Áruházakat takarítanak

Ismét a takarítási üzletágban piacvezető Jánosik és Társai Kft. nyerte el a hazai 12 Metró áruház tisztán tartását, az épületek körüli területek gondozását.

2019. Február 11. 18:39, hétfő | PR

Ne féljünk a repülőtértől!

A légikikötők sokak számára rémisztő, kaotikus helyek, pedig aggodalomra semmi ok: rendszer logikus, számos eszköz segíti a tájékozódást, és a személyzettől is bármikor kérhetünk útbaigazítást.

2019. Január 25. 14:16, péntek | PR

Teljes körű üzemeltetést nyertek

Még a takarító személyzetnél is előírás az angol nyelv ismerete, annál a munkánál, amit most nyert el a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos tulajdonos.

2019. Március 22. 18:08, péntek | Belföld

Több mint négyezer fészektartóval várja az E.ON a gólyákat

Több mint négyezer fészektartóval várja az E.ON a gólyákat, célzott madárvédelmi projekt indult az energiacég és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park együttműködésében,