Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Augusztus 14. 17:04, kedd | Belföld
Forrás: MTI

MSZP: Budai Gyula "felülhelyezte magát a törvényeken"

MSZP: Budai Gyula

Az MSZP szerint Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára "felülhelyezte magát a törvényeken", semmibe vette az érvényes jogszabályokat a dinnyekartellügyben.

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke és Gőgös Zoltán, a mezőgazdasági bizottság alelnöke az MTI-hez kedden eljuttatott közös közleményében azt írta: az államtitkár megjelent kijelentései alapján levélben fordultak a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnökéhez a mielőbbi és alapos vizsgálat lefolytatása céljából.
Emellett írásbeli kérdést nyújtottak be Orbán Viktor miniszterelnökhöz, hogy kiderüljön, "kormánya tagjaira miért nem vonatkoznak a magyar törvények úgy, mint minden magyar állampolgárra".
Jelezték ugyanakkor, hogy minden olyan megoldást támogatnak, amely a magyar mezőgazdasági termelők, valamint a fogyasztók, a magyar lakosság érdekében történik. Budai Gyula döntése azonban az MSZP szerint nem a termelőknek és a fogyasztóknak, hanem kizárólag csak a multinacionális áruházláncoknak kedvezett. A Népszabadság hétfőn írt arról, hogy Budai Gyula a Csongrád megyei gazdakörök múlt pénteki fórumán úgy fogalmazott: "A Gazdasági Versenyhivatal is azt mondta, hogy én kartellezek. Igen? És akkor mit tudnak velem csinálni? Vagy a minisztériummal? Vagy a kormánnyal?" Budai Gyula később azt közölte az MTI-vel, hogy nem történt kartellezés a dinnyetermesztők védelmében született megállapodás során.
A parlamenti államtitkár kedden a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta: csak arra kérték a nagy üzletláncokat, hogy ebben az évben is a tavalyihoz hasonló árban indítsák és fejezzék be a dinnyeértékesítést, és külföldről ne vásároljanak. Hozzátette: a Gazdasági Versenyhivatal az ügyben nem vizsgálódik, a hivatal adatokat kért be az üzletláncoktól. Budai Gyula jelezte, hogy az üzletláncokkal történt megbeszélésen "árakról nem is volt szó".

Címkék: Pártok-MSZP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott