Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. November 04. 07:17, péntek | Belföld
Forrás: OrintPress

Napi tízezer embert is fogadhat a novemberben nyitó Műjégpálya

Napi tízezer embert is fogadhat a novemberben nyitó Műjégpálya

Befejeződtek a Városligeti Műjégpálya kivitelezési munkálatai, már csak az utólagos javítások és a végső takarítás van hátra.

Várhatóan novemberben megnyit a létesítmény – mondta a műjégpálya vezérigazgatója csütörtökön. A Városligeti Műjégpálya legutóbb a 2008-2009-es téli szezonban üzemelt. Felújítása 4,7 milliárd forintba került, amelynek kétharmada uniós támogatás.

Bartha László a városligeti műjégpálya nyitásával kapcsolatban úgy nyilatkozott: jelenleg a fővállalkozó mellé kirendelt vagyonellenőr felügyeli a kifizetéseket, rajta múlik mit engedélyez. Amíg ő „nem bólint rá” a befejezéshez szükséges néhány millió forintra, addig kérdéses a pontos nyitási dátum.

A műjégpálya vezérigazgatója elmondta: elvégezték az épület teljes műemléki felújítását, a bejárati csarnok például az 1926-os állapotot tükrözi aranyozott oszlopaival és korlátjaival. Az épületben a legmodernebb technológiát építették ki a jégkészítés, az épületgépészet és a gyengeáramú rendszerek tekintetében. A pálya alatt több mint 210 kilométernyi cső húzódik, ez biztosítja Európa legnagyobb összefüggő jégfelületét.

Bartha László hozzátette: a sportolásra alkalmas terület 15 százalékkal nagyobb lesz a korábbinál. A létesítmény egyszerre nagyjából négyezer látogatót tud majd kiszolgálni, de egy erősebb hétvégén napi tízezer ember is megfordulhat a pályán. Egy belépő hétköznap 1000, hétvégén 1300 forintba kerül, de lesz nagycsaládos, iskolás, illetve nyugdíjas kedvezmény is.

A vezérigazgató évi 750-800 millió forintos költségvetéssel számol, szerinte nullszaldós működésre lesznek képesek.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.