Városlista
2019. február 22, péntek - Gerzson

Hírek

2019. Február 11. 18:39, hétfő | PR

Ne féljünk a repülőtértől!

Ne féljünk a repülőtértől!

A légikikötők sokak számára rémisztő, kaotikus helyek, pedig aggodalomra semmi ok: rendszer logikus, számos eszköz segíti a tájékozódást, és a személyzettől is bármikor kérhetünk útbaigazítást.

Ma, amikor kinyílt előttünk a világ, és számtalan légitársaság verseng figyelmünkért jobbnál jobb ajánlatokkal, szomorú, hogy sokan úgy hiszik, egyedül nem tudnak eligazodni a repterek forgatagában. Az igazság az, hogy az utas, az üzemeltető és a szoros időbeosztás szerint dolgozó légitársaságok érdeke közös: a zökkenőmentes forgalom a parkolótól a járat kapujáig.

A minden igényt kielégítő repülőtéri parkolás Ferihegy esetében is elérhető, a hét zóna minden élethelyzetre és költségvetésre kiváló megoldásokat kínál. A saját autónkkal való kiérkezés megkönnyíti utunkat, hiszen nem kell buszt keresgélni vagy taxira várni. Ugyanígy a tájékoztató honlapok, a rengeteg check-in pult, a szakképzett személyzet és a jelzőtáblák mind hozzájárulnak az olajozott reptéri élethez.A terminálba lépve

Indulás előtt két órával a repülőtérre megérkezve minden esetben a check-in pultokat kell megkeresünk. Itt tudunk „bejelentkezni” a járatra, illetve ezen a helyen történik a poggyász, a csomag feladása is. A hatalmas kijelzőkön keressük meg járatunk számát, fáradjunk a megadott pulthoz, tegyük a bőröndöket a szalagra, és készen vagyunk. Már csak az a táska marad nálunk, amit az utastérbe felviszünk magunkkal. Mehetünk is tovább!

Fémdetektor és reptéri vásárolgatás

Követező megálló a biztonsági ellenőrzés. A nagy kiszerelésű folyadékok, a szúró- és vágóeszközök, de még a fémből kézült körömreszelők is biztosan tiltólistásak a kézipoggyászokban, ezeknek a csomagtérbe feladott bőröndbe kell kerülniük. A biztonsági személyzet segít eligazodni a futószalagok mellett, majd átirányít minket a detektorkapun.

Ezzel gyakorlatilag le is tudtuk a nehezét, már csupán arra kell figyelnünk, hogy ne késsük le a gépet a reptéri boltok választékában elmerülve. A tranzitban ugyanis számtalan világmárkát és jellegzetes helyi termékeket vásárolhatunk meg – ráadásul ÁFA nélkül.

Beszállás

Legkésőbb fél órával felszállás előtt érkezzünk meg a tranzit zóna kijelzőin kiírt beszállókapuhoz, majd egy utolsó iratellenőrzés után felszállhatunk a repülőgépre. Ennyire egyszerű – de ha mégis elakadnánk útközben, a reptéri személyzet mindig készségesen útbaigazítást ad. Mivel pedig a folyamatok a világon mindenhol azonosak, az első alkalom után már mi is otthonosan mozoghatunk Róma, Washington, Osaka repülőterein!

Ezek érdekelhetnek még

2019. Január 25. 14:16, péntek | PR

Teljes körű üzemeltetést nyertek

Még a takarító személyzetnél is előírás az angol nyelv ismerete, annál a munkánál, amit most nyert el a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos tulajdonos.

2018. December 19. 18:14, szerda | PR

Prezi székházban takarítanak

A világhírű startup cég budapesti fejlesztőközpontjának takarítását nyerte el a Jánosik és Társai Kft.

2018. December 15. 09:54, szombat | PR

Magyarországon mutatja be elsőként a BENU megújult gyógyszertár-koncepcióját

A BENU hét év után megújítja gyógyszertár-koncepcióját, és Európában elsőként Magyarországon, a BENU Gyógyszertár Budapest Shopmarkban mutatja be az új, vásárlói igényeknek még inkább megfelelő gyógyszertár-kialakítását.

2019. Február 22. 07:33, péntek | Külföld

Több millió eurós bírságot kapott a Ryanair és a Wizz Air

A csomagszabályzat átláthatatlansága miatt 3 millió euróra bírságolta a Ryanairt és egymillió euróra a Wizz Airt az olasz Antitrustitalia versenyjogi hatóság.