Városlista
2019. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Február 11. 18:39, hétfő | PR

Ne féljünk a repülőtértől!

Ne féljünk a repülőtértől!

A légikikötők sokak számára rémisztő, kaotikus helyek, pedig aggodalomra semmi ok: rendszer logikus, számos eszköz segíti a tájékozódást, és a személyzettől is bármikor kérhetünk útbaigazítást.

Ma, amikor kinyílt előttünk a világ, és számtalan légitársaság verseng figyelmünkért jobbnál jobb ajánlatokkal, szomorú, hogy sokan úgy hiszik, egyedül nem tudnak eligazodni a repterek forgatagában. Az igazság az, hogy az utas, az üzemeltető és a szoros időbeosztás szerint dolgozó légitársaságok érdeke közös: a zökkenőmentes forgalom a parkolótól a járat kapujáig.

A minden igényt kielégítő repülőtéri parkolás Ferihegy esetében is elérhető, a hét zóna minden élethelyzetre és költségvetésre kiváló megoldásokat kínál. A saját autónkkal való kiérkezés megkönnyíti utunkat, hiszen nem kell buszt keresgélni vagy taxira várni. Ugyanígy a tájékoztató honlapok, a rengeteg check-in pult, a szakképzett személyzet és a jelzőtáblák mind hozzájárulnak az olajozott reptéri élethez.A terminálba lépve

Indulás előtt két órával a repülőtérre megérkezve minden esetben a check-in pultokat kell megkeresünk. Itt tudunk „bejelentkezni” a járatra, illetve ezen a helyen történik a poggyász, a csomag feladása is. A hatalmas kijelzőkön keressük meg járatunk számát, fáradjunk a megadott pulthoz, tegyük a bőröndöket a szalagra, és készen vagyunk. Már csak az a táska marad nálunk, amit az utastérbe felviszünk magunkkal. Mehetünk is tovább!

Fémdetektor és reptéri vásárolgatás

Követező megálló a biztonsági ellenőrzés. A nagy kiszerelésű folyadékok, a szúró- és vágóeszközök, de még a fémből kézült körömreszelők is biztosan tiltólistásak a kézipoggyászokban, ezeknek a csomagtérbe feladott bőröndbe kell kerülniük. A biztonsági személyzet segít eligazodni a futószalagok mellett, majd átirányít minket a detektorkapun.

Ezzel gyakorlatilag le is tudtuk a nehezét, már csupán arra kell figyelnünk, hogy ne késsük le a gépet a reptéri boltok választékában elmerülve. A tranzitban ugyanis számtalan világmárkát és jellegzetes helyi termékeket vásárolhatunk meg – ráadásul ÁFA nélkül.

Beszállás

Legkésőbb fél órával felszállás előtt érkezzünk meg a tranzit zóna kijelzőin kiírt beszállókapuhoz, majd egy utolsó iratellenőrzés után felszállhatunk a repülőgépre. Ennyire egyszerű – de ha mégis elakadnánk útközben, a reptéri személyzet mindig készségesen útbaigazítást ad. Mivel pedig a folyamatok a világon mindenhol azonosak, az első alkalom után már mi is otthonosan mozoghatunk Róma, Washington, Osaka repülőterein!

Ezek érdekelhetnek még

2019. Április 15. 18:08, hétfő | PR

Igazi szenzációval készül Erdős Csaba Alsóörsre

Kaszkadőr világsztár a Balaton parton

2019. Április 01. 15:46, hétfő | PR

Iskolát újítanak fel, sportcsarnokot építenek

Több mint 800 millió forint értékű iskolafelújítási és bővítési munkát nyert nyílt közbeszerzési pályázaton a Jánosik és Társai Kft. Szécsényben.

2019. Március 12. 17:16, kedd | PR

Metró Áruházakat takarítanak

Ismét a takarítási üzletágban piacvezető Jánosik és Társai Kft. nyerte el a hazai 12 Metró áruház tisztán tartását, az épületek körüli területek gondozását.

2019. Január 25. 14:16, péntek | PR

Teljes körű üzemeltetést nyertek

Még a takarító személyzetnél is előírás az angol nyelv ismerete, annál a munkánál, amit most nyert el a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos tulajdonos.