Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Június 03. 09:00, vasárnap | Belföld
Forrás: STOP | Szerző: Borsos Zsuzsi | Fotó: RTL Klub/Sajtóklub/Bársony Bence

"Nem érdemled meg a győzelmet!" - Kőkemény szavak a Csillag születik döntőjében

Mészáros János Elek először meglepődött, majd mosolygott, meghajolt, aztán sírva fakadt.

A Csillag Születik negyedik szériájának győztese maga is alig hitte el, hogy ő nyert az RTL Klub tehetségkutatójában.

Operaénekes, popénekes és egy tánccsapat mérte össze tehetségét a Csillag Születik fináléjában. A show-t a tehetségkutató idei szériájának döntősei nyitották egy közös produkcióval. De a finálé estéjén több sztárvendég is megfordult a tehetségkutató színpadán: így Janicsák Veca és Kocsis Tibor, vagy Geszti Péter és a Gringo Sztár. A főszereplő azonban a három döntős, Szirota Jennifer, Mészáros János Elek és a Quantum XXL volt, akik először egy-egy egyéni produkciót adtak elő, majd egy sztárvendéggel álltak színpadra.
A Quantum XXL első produkcióját is magas pontszámokkal értékelte a zsűri. Pokorny Lia korábban azt mondta: a fiúk agya kimeríthetetlen, most ismét megmutatták kreativitásukat. Hernádi Judit pedig egyenesen elárulta: nála a csapat a nyerő, még akkor is, ha őket külön-külön talán nem, csak együttesen ismerik fel az utcán. A zsűriben ezen az estén is Puzsér Róbert fogalmazott a legkeményebben:

- Mészáros János Elek és Szirota Jennifer hakniképes előadó Magyarországon, ti nemzetközi szintű előadók vagytok. Győzzön az igazság, győzzön a Quantum! - bíztatta kedvenceit a kritikus.

A fiúkat barátnőik támogatták a felkészülésben, Szirota Jenniferbe pedig Muri Enikő öntött egy kis lelket a végső döntő előtt.

- Vannak dalok, amiket csak úgy lehet elénekelni, ha az ember megélt már dolgokat, például csalódásokat is. Nem kell mindent átélnünk: ha elég bölcs az ember, el tudja képzelni - értékelte Jennifer első produkcióját Pokorny Lia. Hernádi Judit és Hajós András véleménye után azonban Puzsér Róbert nem kímélte a lányt és egyenesen az egyetemre küldte. A kritikus szerint ugyanis jobb, ha inkább továbbtanul, amellett is felléphet, s így talán a benne lévő görcs is eloszlik.

Mészáros János Eleket is megdicsérte Hernádi Judit. Szerinte, ha másik neve lehetne a versenyzőnek, biztosan Péter lenne, azaz kőszikla. Puzsér Róbert itt sem fogta vissza magát, sőt!

- Nem az énektudásodnak, hanem a karakterednek köszönheted, hogy itt lehetsz. A fölfelé pödrött bajusz sokat segített ebben. Szirota Jennifer jobb énekes. Nem te érdemled a győzelmet ebben a versenyben, szépen énekelsz, de a saját árnyékodat még nem tudtad átlépni - vágott oda keményen a kritikus.

- Úgy gondolom, hogy az ilyen egyszerű emberek is, mint én, szeretnének a vezetőikre felnézni, a művészek is lelki vezetőink. Nem magamnak énekeltem, az embereknek próbáltam erőt adni - reagált Mészáros János Elek, aki operaénekes helyett csak operakedvelőként emlegette magát. Puzsér pedig kultúrmissziónak nevezte korábban azt, amit János csinál.

A versenyző később Tabáni Istvánnal énekelt, méghozzá egy másik stílusban. Puzsér ezután tanácsaival sziporkázott:

- Legfontosabb az egészség. Soha ne énekelj operettet, soha ne énekelj magyar nótát. Maradj azon az úton, amin itt elindultál, népdalt és operát énekelj!

Szirota Jennifer Czutor Zoltánnal énekelt duettet, amit már a legnagyobb kritikus is megdicsért. Igaz, a 18 éves lányhoz is volt tanácsa: szerinte a jazz műfajában kellene elmélyülnie.

Puzsér Róbert nem akart "egyetlen jópofa" tánccsapatot sem a Csillag Születik döntőjébe juttatni, a Quantum XXL mégis elnyerte tetszését és nem titkolta később azt sem, hogy őket szeretné látni végső győztesként. A tánccsapat a Face Team nevű akrobatikus kosárlabda csapattal nyűgözte le még inkább a kritikust és a zsűri többi tagját is: egy híján maximális pontszámot kaptak második előadásukra.

A zsűri tehát értékelt, a pontszámok összesítése szerint a Quantum XXL végzett az első helyen. A dobogó második fokára Szirota Jennifer, a harmadikra pedig Mészáros János Elek állhatott volna. A fináléban azonban csakis a közönség véleménye számított.

Így a meglepetés különösen nagy volt, amikor kiderült, hogy a nézői szavazatok alapján a Csillag Születik nyertese nem más, mint Mészáros János Elek. Maga is alig hitte el, hogy az ő nevét mondták ki: sok megható pillanatot okozott a nézőknek, az eredményhirdetés után pedig ő hatódott meg. Pál apostol szavait szerette volna idézni: "Ama nemes harcot megharcoltam, futásomat elvégeztem, a hitet megtartottam". Ám a mondat felénél elcsuklott a hangja és sírva fakadt. Az operakedvelőt konfettiesővel ünnepelték, majd jelképesen átvette a nyereményeit.

A Csillag Születik győztesének ugyanis jár egy éven át havi egymillió forint, egy autó és egy kétszemélyes görögországi luxusnyaralás is. Mészáros János Elek végül a két műsorvezető, Lilu és Ördög Nóri derekát átkarolva, mosolyogva búcsúzott a nézőktől.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.