Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Február 10. 07:24, péntek | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI

„Nem odafigyelés” miatt fojtotta meg

„Nem odafigyelés” miatt fojtotta meg

Megkezdődött a „battonyai rémként” elhíresült férfi büntetőpere csütörtökön a Gyulai Törvényszéken.

A vádlott az ügyészség szerint 2010 nyarán megerőszakolt, majd megölt egy nőt, egy hónappal később pedig egy másik nővel is erőszakoskodott, de azt a bűncselekményt megakadályozták.

Tóth Istvánt erőszakos szexuális bűncselekmény miatt a bíróság évekkel korábban letöltendő börtönbüntetésre ítélte. A Békés Megyei Főügyészség a battonyai férfit 2010. júliusban elkövetett tette miatt aljas indokból, különös visszaesőként elkövetett emberöléssel és más bűncselekményekkel vádolja. A férfit az egy hónappal későbbi, 2010. augusztusi tette miatt emberölés előkészületének bűntettével és erőszakos közösülés kísérletével vádolják.

A vádirat szerint a férfi Battonyán 2010. júliusban egy reggel telefonon a lakására hívta a későbbi sértettet, hogy ellenszolgáltatásért cserébe közösüljön vele. A vádlott az aktus közben a nő nyakát szorította, majd egy erős mozdulattal megfojtotta őt; a holttestet a ház hátsó udvarára vitte, arra két zsákot húzott és a tetemet a melléképület közelében elásta.

A vádlott 2010 augusztusában felfigyelt egy másik nőre; elhatározta, hogy megkínozza és megerőszakolja, majd megöli őt. A sértettet egy telep területére rángatta és megkötözte, de cselekményét nem tudta befejezni, mert azt egy arra járó férfi megakadályozta.

A Mázor Róbert vezette bírói tanács a vád elhangzását követően a vádlottat hallgatta meg, aki beismerte, hogy megölte az előbbi sértettet, majd annak holttestét elásta. Azt mondta, nem akarta a nőt megölni, de elveszítette az önuralmát; „nem odafigyelés” miatt fojtotta meg a nőt, aki ellenszolgáltatásért rendszeresen közösült vele. A vádlott vallomásában beismerte egy hónappal későbbi, augusztusi tettét is. A bíróság szünetet rendelt el a vádlott meghallgatása után, majd a munkáját tanúk meghallgatásával folytatta.

Elsőként a második támadás sértettjét hallgatta meg, aki zárt ajtók mögött tett vallomást. A bíróság erkölcsi okokra és a tanú személyes védelmére hivatkozva hozott döntést a tárgyalás közben; a sértett kérésére elrendelte, hogy a vádlottat vezessék ki a tárgyalóteremből, mert a nő félt a férfitól és nem akart előtte beszélni.

A tárgyalás pénteken, tanúk meghallgatásával folytatódik és az ügyben várhatóan ítéletet is hoz a bírói tanács.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.