Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. December 11. 18:08, péntek | Külföld
Forrás: Kriják Krisztina, az MTI tudósítója jelenti/illusztráció: mti

Nőtt a kórházi kezelésre szoruló betegek száma Szlovéniában és Horvátországban

Nőtt a kórházi kezelésre szoruló betegek száma Szlovéniában és Horvátországban

Szlovéniában és Horvátországban is nőtt a koronavírus-fertőzés miatt kórházi kezelésre szoruló és az intenzív osztályon kezelt betegek száma - derült ki a válságstábok pénteki közleményéből.

Szlovéniában a kormány által közzétett adatok szerint szerdán 1813-mal 93 734-re nőtt a fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 49 beteg, a járvány halálos áldozatainak száma ezzel 1998-ra emelkedett. A diagnosztizált betegek közül 1268-an vannak kórházban, 196-an intenzív osztályon.

A szomszédos Horvátországban az elmúlt egy nap alatt 4396 új fertőzöttet azonosítottak, a járvány kezdete óta megfertőződöttek száma ezzel elérte a 168 338-at. Az elmúlt napon 64-en haltak bele a betegségbe, a járvány halálos áldozatainak száma így 2484-re emelkedett. Kórházban 2802 beteget ápolnak, közülük 304-en vannak lélegeztetőgépen.

Horvátország nem enyhít a korlátozásokon az ünnepekre - ezt Davor Bozinovic belügyminiszter, a válságstáb vezetője jelentette be sajtótájékoztatóján. Így zárva maradnak az éttermek és a kávézók, a magánjellegű rendezvényeken pedig továbbra is legfeljebb tízen vehetnek részt.

A szlovén kormány szombaton tárgyal az egészségügyi intézmények vezetőivel és a gazdasági ágazat képviselőivel, majd csak ezután dönt a másfél hónapja tartó korlátozások meghosszabbításáról vagy enyhítéséről. Egyre nagyobb ugyanis a nyomás Ljubljanán, hogy feloldjon néhány olyan, az üzletekre, a síközpontokra és a szolgáltatásokra vonatkozó korlátozást, amelyek elhagyása kevésbé kockázatos.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.