Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Augusztus 28. 07:27, kedd | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Nyári edzőtábor kipipálva

Nyári edzőtábor kipipálva

Mindenféle gondtól mentes és eredményes versenyhétvégét teljesített a bükkszentkereszti MARB futamon Forgács László és Bartók Erik.

Az amatőr versenyt edzésnek szánta az East Motorsport párosa, de önmaguknak köszönhetően többször is izgalmas szituációba kerültek a tradicionális, bükki gyorsasági szakaszokon. Az élményeket, a csapatvezetőjük, Szabó Krisztián osztotta meg velünk.

Legutóbb a Székesfehérvár Rallye-n versenyzett Laci és Erik, ahonnan a műszaki nehézségek miatt nem túl jó kedvvel tértek haza. De a lényeg az volt, hogy aránylag elég sok pontot sikerült zsákmányolniuk a futam végén, a P13-as géposztályban szerzett bronzéremmel, így azért volt mivel vigasztalódni a küzdelmes versenyt követően – emlékezett vissza a legutóbbi ORC-s megmérettetésre, az East Motorsport csapatvezetője. A június közepén megrendezett Székesfehérvár Rallye után viszont elég hosszú kimenőt kapott a BMW-s duó, a bajnokságban. Veszprémben, murván nem indultak, így az augusztus végi, szeptember eleji ózdi és salgótarjáni folytatás előtt nem ártott egy kis edzést beiktatnunk a páros menetrendjébe. Egy borsodi, majdcsak hazainak mondható MARB rallysprintet néztünk ki nekik, amit a Veszprém Rallye-val szinte egy időben rendeztek meg, a Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt pályán, oda-vissza irányban. Többször is autózott már ezen a klasszikus, bükki gyorsaságin Laci, mindkét irányból, mindketten kedvelik, igazi VB-s pálya, aki egy kicsit jártas a honi rallye-zás világában, az garantáltan szurkolt a szélén, vagy autózott már rajta, legalább egyszer.

Az áprilisi Miskolc Rallye-n viszont nem hoztak Laciéknak szerencsét a „bükkszentek”, csak a pályabejáráson tudták élvezni az ottani kanyarokat, mert Miskolc Rallye-n, a vasárnapi nap első rajtja után 300 méterrel elment a BMW-nkben a hajtás, így ki kellett állniuk. Ettől függetlenül jó és élvezhető pályának tartják a versenyzőink, az út minőségére, magyarországi viszonyok között nem lehet panaszunk. Hiányzott már a MARB futamok semmi mással nem összekeverhető hangulata is, amit a verseny előtti szombati prológ, a miskolci salakstadionban csak tovább fokozott.

A ráhangolódás jó volt, sok néző előtt autózhattak a fiúk, a Népkertben. A vasárnapi versenyen szerencsére nyoma sem volt a székesfehérvári technikai hibáknak, mindet sikerült elhárítani a felkészülés során, az autó teljesen stabilan működött, a rajttól, egészen a célig. A szervezés jó volt, csak a sok becsúszás miatt olykor hosszasan kellett várakozni, de ezen a gyorsaságin nem igazán van hely, nincs hová esni, szűk az út, a mentést pedig értelemszerűen, ha tetszik, ha nem, meg kell várni. Ezúttal nem ment a gyorsasági szakaszon az ORB mezőnye, így nem voltak levágva, letövezve a kanyarok, aminek azt köszönhettük, hogy nem került az útra szinte egyáltalán, felhordás, föld, vagy murva. Tökéletes volt a tapadás. Vagyis tökéletes lehetett volna, ha spórolás címszó alatt nem szereltünk fel a MARB futamra régebbi gumikat a felnikre. Ezek párszor ráijesztettek Erikékre, de mindig megoldották valahogy az izgalmasnak, kalandosnak induló helyzeteket, nem forogtak meg egyszer sem. Megszokták már a fiúk, a minőségi Hankook abroncsokat és ezek régi gumik még véletlenül sem úgy viselkedtek a féktávon, ahogy azt az újaktól elvárják a versenyzők. Ez egy kis hiba volt a részünkről, ám a licencesek közt így is megszerezték Laciék, a futam végén a harmadik helyet, amivel újabb szép trófeákkal gyarapodott az East Motorsport, valamint a Forgács-Bartók duó kupagyűjteménye – foglalta össze a júliusi edzőfutamot a csapatvezető.
Innentől csakis a közös rendezésű Ózd-Salgó Rallye van előttünk a célkeresztben.

A felkészülés során lehet, hogy beiktatunk még egy edzőfutamot a programba, mert a versenykilométer mindig jó, ha benne van a versenyzők kezében és lábában. Ha az időnk engedi, akkor részt veszünk egy meghívásos külföldi futamon, Szlovákiában, ami pontosan egy héttel van az Ózd-Salgó Rallye előtt. Ha eljutunk Szlovákiába, akkor óvatosnak kell lennünk, hiszen egy héttel a nagyon fontos bajnoki futam előtt nem engedhetjük meg magunknak, hogy kár keletkezzen az autónkban. Nem szeretnénk, hogy esetleg bele törjön a bicskánk a két verseny közti rövid idő miatt egy váratlan javításba. Viszont bemelegítésnek, tesztelésre, keresve sem találhatnánk jobb lehetőséget a soron következő ORC-s megmérettetés előtt – zárta a beszélgetést Szabó Krisztián.
Rallye2.hu – Salánki Gábor

Köszönjük együttműködő partnereinknek:

Alpha Machine Kft, Rex- Bau Kft, FOAM- System Kft, Perla-X Kft, Viadukt Mérnöki Kft, ENTERSOFT Kft, ZTR Kft, Mika Gábor e.v, Fa- Forg- Tech Hungária Kft, Toptimber Road Kft, KARADI Rendszerház, LEN-VÉD Kft, Vári Vill Kft, Certa Kft, ZÉG Kft, Alu Casting Support Kft, Orbitex Kft, Alinea-B Bt, Koncz Tamás e.v., Bon Copy Kft, RAIKER Kft, Corvinum Zrt, ASAP Hungária Kft, KPM- Kresz Kft, Vídia Csavarszaküzlet

Címkék: autósport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.