Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2022. Április 09. 17:07, szombat | Belföld
Forrás: mti/police.hu

Okiratokat és bizonyítványokat hamisító testvérpárt kapott el a rendőrség

Okiratokat és bizonyítványokat hamisító testvérpárt kapott el a rendőrség

Elfogtak a rendőrök két testvért Győrben, akik évek óta, nagy mennyiségben készítettek hamis okmányokat - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton a police.hu oldalon.

Az irodájukban és mindkettőjük lakásán végzett kutatáskor különböző félkész, illetve kész okmányokat, köztük román, cseh, szlovák és német nyelvű forgalmi engedélyeket, személyi igazolványokat, mesterleveleket, 127 üres plasztikkártyát, hamisított pecséteket foglaltak le a rendőrök.

Megállapították, hogy a gyanúsítottak a szlovák okmányokhoz Szlovákiában, míg a magyar iratokhoz Budapesten szerezték be a szükséges papíralapanyagokat.

Az is kiderült, hogy a vezetői engedélyek, személyi igazolványok, orvosi igazolások, OKJ-s szakképesítéseket és nyelvvizsgákat igazoló bizonyítványok mellett - igény szerint - más iratok gyártását is vállalták.

A házkutatáskor a hatóságok kábítószergyanús anyagokat is lefoglaltak, és a rendőrkapitányságon az idősebb testvér drogtesztje pozitív lett.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon a 47 éves M. Miklóst és testvérét, a 39 éves M. Tamást a nyomozók hamis közokirat készítésével vagy közokirat tartalmának meghamisításával, hamis, hamisított vagy más nevére szóló valódi közokirat felhasználásával elkövetett közokirat-hamisítás előkészületének vétsége, valamint kábítószer birtoklásának vétsége miatt gyanúsítottként hallgatták ki - tudatta a rendőrség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk