Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. Február 04. 05:33, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Országszerte viharos szélre kell számítani

Országszerte viharos szélre kell számítani

Országszerte viharos szélre kell készülni keddtől, több megyében heves zivatarokat is hoz a hidegfront.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez hétfőn eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: kedd reggel eleinte a délnyugati, nyugati szél erősödik meg. Délelőtt a gyorsan északnyugatira forduló szél eleinte a Dunántúlon fokozódik viharossá, majd este északkeleten is viharos szél fog fújni. A legerősebb lökések általában 70-95 kilométer/óra között várhatók, azonban a hegyvidéki részeken, valamint "az északnyugati szélre érzékeny" részeken 100-120 kilométer/óra közötti lökések is lehetnek (északkeleten a Bodrogköz lesz ilyen térség).

Keddre az erős szél miatt a fővárosra, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Veszprém megyére másodfokú, az ország többi területére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Délelőtt, a front betörésével egy időben a Dunántúlon (esetleg a középső országrészben) néhol zivatarok is kialakulhatnak. A kevésbé szeles délnyugati tájakon zivatarok környezetében is lehet rövid, 80-100 kilométer/órás szélroham. A zivatarveszély miatt Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

A várható sok eső miatt Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki szintén elsőfokú figyelmeztetést, de sokfelé lehet nagyobb mennyiségű csapadékra számítani. A Tata-Szeged vonaltól északkeletre 10 milliméternyinél több eső várható, északkeleten (Észak-Alföld, Északi-középhegység keleti része) a 20 millimétert is meghaladhatja a 24 óra alatt leeső csapadék. Kedd délután a Zemplénben, a Mátrában és a Bükkben (valamint a Bakonyban és a budai hegyekben is) az eső átvált havas esőbe, hóba. Ott az esti órákban pár centiméter vizes, tapadó hó eshet.

Az előrejelzés szerint a hőmérséklet hajnalban plusz 3 és 8 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 13 fok között valószínű. A hidegebb az északkeleti határ mentén, míg a melegebb délnyugaton lesz.

Címkék: időjárás, kedd, szél, vihar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben