Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Július 27. 10:09, szombat | Belföld
Forrás: mti

Országszerte zivatarra, felhőszakadásra figyelmeztetnek

Országszerte zivatarra, felhőszakadásra figyelmeztetnek

A hőség miatt már csak néhány megyére, a zivatar és a felhőszakadás veszélye miatt viszont az egész országra figyelmeztetést adott ki szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez pénteken eljuttatott veszélyjelzés szerint a hőség miatt csak Baranya, Bács-Kiskun, Somogy, Tolna és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Az előrejelzés szerint a legalacsonyabb hőmérséklet általában 15 és 22 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet többnyire 26 és 34 fok között valószínű, hűvösebb a tartósabban felhős tájakon lehet.

Emellett a zivatarveszély miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Szintén országos a figyelmeztetés a felhőszakadás veszélye miatt. A fővárosra, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom és Nógrád megyére másodfokú figyelmeztetés szerepel.

Azt írták: szombaton ismét több helyen várható zivatar, nagyobb valószínűséggel a nap második felében.

A zivatarokat erős vagy viharos széllökés, jégeső kísérheti. Felhőszakadás is valószínű, néhol 60 millimétert meghaladó csapadék is lezúdulhat rövid idő alatt - emelték ki.

Címkék: időjárás, vihar, zivatar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről