Városlista
2019. szeptember 23, hétfő - Tekla

Hírek

2019. Július 27. 13:12, szombat | Kék hírek
Forrás: police.hu

Összeütközött két bicikliző kisgyerek Márkón

Összeütközött két bicikliző kisgyerek Márkón

Egy 8 és egy 10 éves fiú sérült meg a márkói balesetben.

Két kerékpáros gyermek ütközött össze július 26-án 21 óra 5 perc körül Márkón az Orgona utcában. A 8 és a 10 éves fiúk egymással szemben közlekedtek az úttest közepén, az ütközés következtében mindketten elestek és megsérültek. A helyszíni szemle adatai alapján a gyermekek nem viseltek kerékpáros sisakot. A Veszprémi Rendőrkapitányság vizsgálja a baleset okát és körülményeit.

A kerékpáros balesetek megelőzése érdekében a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a figyelmet:

• Kerékpárral alapvetően az úttesten, annak jobb széléhez húzódva kell közlekedni. Amennyiben az úttest mellett van kerékpárút vagy gyalogos- és kerékpárút, akkor azon kell a biciklivel haladni. Kivételes esetben van lehetőség arra, hogy a kerékpáros a járdán közlekedjen. Ilyen az, ha az úttest a kerékpározásra alkalmatlan, azaz az út minősége nem teszi lehetővé a biciklivel való közlekedést.

• Az utat keresztező kerékpárúton lehet a kerékpárt hajtva közlekedni, ezeken a helyeken a közút kezelője megfelelő táblázással szabályozza az elsőbbséget. A biciklis akkor is kellő körültekintéssel haladjon át a kereszteződésen, ha neki van elsőbbsége!

• A kerékpáros sisak nem kötelező, de viselése ajánlott, hiszen az védi viselője fejét egy esetleges baleset, illetve ütközés bekövetkezésekor. Figyelmet kell fordítani a fejvédő helyes beállítására és rögzítésére is a megfelelő védelem érdekében.

• Az első és hátsó lámpák, prizmák a kerékpár kötelező tartozékai közé tartoznak. A világítás nem csak éjszaka fontos, egy hirtelen jött nyári vihar miatt is lehetnek korlátozott látási viszonyok.

• Kerékpározás során lakott területen kívül, éjszaka és korlátozott látási viszonyok között az úttesten láthatósági mellény viselése kötelező, de lakott területen belül is könnyebben észrevehető egy mellényt viselő biciklis.

• Fontos, hogy a szülők beszéljék át gyermekeikkel a kerékpáros közlekedés legfontosabb szabályait.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 23. 13:18, hétfő | Kék hírek

Félmilliárdos adócsalás miatt emeltek vádat egy mobiltelefonokkal kereskedő férfi ellen

Félmilliárdos adócsalás miatt emeltek vádat egy mobiltelefonokkal kereskedő szerb férfi ellen - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

2019. Szeptember 22. 05:00, vasárnap | Kék hírek

Halálos balesetben meghalt egy motoros Bükkábrányban

Mezőgazdasági munkagéppel ütközött és meghalt egy motorkerékpáros a 3-as főúton, Bükkábrányban.

2019. Szeptember 21. 05:00, szombat | Kék hírek

Gázrobbanás történt a fővárosi piacon

Gázrobbanás történt Budapesten, a VIII. kerületi Kőbányai úti piacon péntek délután - tájékoztatta a katasztrófavédelem az MTI-t. A rendőrség közölte: ketten megsérültek.

2019. Szeptember 20. 17:02, péntek | Kék hírek

Vádat emelnek egy csaló autószerelő ellen

A 38 éves gyanúsított nemcsak, hogy a rábízott munkákat nem végezte el, de volt, hogy az autót se adta vissza a tulajdonosának. A hajdúböszörményi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.