Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Február 12. 17:06, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Öt másodpercre csökken az átutalási idő március elejétől

Öt másodpercre csökken az átutalási idő március elejétől

Öt másodpercre csökken a belföldi átutalási idő március 2-tól, az azonnali átutalási rendszer bevezetésével - mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója szerdán az M1 csatornán.

Bartha Lajos hozzátette: a teszt eredmények azt mutatják, hogy a tranzakciók nagy része 2-3 másodperc alatt is teljesülhet majd.

Elmondta: jelenleg az ügyfelek csak hétköznapokon, reggel 7 és délután 5 között indíthatnak átutalást, ha azt szeretnék, hogy a tranzakció még az utalás indításának napján megtörténjen, ezzel szemben az új rendszer az év minden napján, éjjel-nappal pár másodperces utalási időt biztosít.

Az új rendszer lehetőséget ad arra is, hogy az ügyfelek rögzítsenek másodlagos azonosítókat - mobiltelefonszámot, email címet - a rendszerbe, így az utaláshoz, a számlaszám helyett ezen információk megléte is elégséges - tudatta. Az új adatvédelmi szabályok szerint az ügyfélnek előzőleg engedélyeznie kell a banknál lévő mobilszámának és bankszámlaszámának összekötését - jelezte Bartha Lajos.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.