Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2021. Április 20. 08:53, kedd | Belföld
Forrás: infovárosok

Pénzügyi és környezeti tudatosságot tanul a héten 350 ezer diák

Pénzügyi és környezeti tudatosságot tanul a héten 350 ezer diák

A héten 1600 iskolában zajlanak a Fenntarthatósági Témahét programjai és rendhagyó tanórái. Kiemelt téma a zöld gazdálkodás alapjainak elsajátítása.

A Fenntarthatósági Témahéthez idén közel 1600 iskola és 355 ezer diák csatlakozott. A témahét fókuszában az erdő mint ökoszisztéma, a zöld gazdaság és a fenntartható közösségek állnak. A Témahét fővédnöke Áder János köztársasági elnök.

A tananyagban idén a környezettudatossággal és a pénzügyileg tudatos szemlélet kapcsolódik össze. A három korosztály számára készült tematikus tananyagok mellett a Pénziránytű Alapítvány fenntartható gazdálkodásról szóló óratervei és mintaprojektek is a tanárok rendelkezésére állnak. A rendhagyó tanórákon a diákok megismerhetik, hogyan tudnak úgy vigyázni a családi pénztárcára, hogy közben a környezetet is kímélik. Ennek tudatosítására egy szórakoztatva oktató applikációt, a Zöldiránytűt is felhasználhatják a pedagógusok. A mobilalkalmazás a középiskolás korosztály számára ad iránymutatást, hogy mindennapi döntéseik során hogyan tudnak takarékoskodni, tudatosan gazdálkodni, egyben csökkenteni ökológiai lábnyomukat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el