Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Július 09. 10:55, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Rablássorozat elkövetőjét fogták el a Pest megyei rendőrök - VIDEÓ

Rablássorozat elkövetőjét fogták el a Pest megyei rendőrök - VIDEÓ

Négy évvel ezelőtti rablássorozat támadóját fogták el a nyomozók, és közben megoldottak egy másik, tíz évvel ezelőtti, több mint húszmilliós rablást is - közölte a rendőrség csütörtökön a police.hu oldalon.

A főkapitányság hosszú ideje dolgozik a 2010-ben kezdődő, Pest, Komárom-Esztergom, Bács-Kiskun és Baranya megyében történt úgynevezett "kötözős" rablássorozat felderítésén. Valamennyi bűncselekmény helyszínén egy tapasztalt betörő segítette a három-négy rendkívül agresszív elkövető bejutását a házba. A támadók fegyverrel, késsel fenyegetve kényszerítették áldozataikat az értékek átadására, a nyomaikat pedig alkoholt vagy vegyszereket szétlocsolva igyekeztek elfedni - írták.

A nyomozás az érintett megyei főkapitányságokkal, a Nemzeti Nyomozó Irodával, valamint a nemzetközi rendőri szervezetekkel szorosan együttműködve, folyamatos információcsere mellett zajlik. A helyszíni szemléken rögzített nyomok, valamint a rendőrök által felkutatott elkövetők segítségével körvonalazódni látszik az a szervezett csoport, amely a "kötözős" rablások mellett más bűncselekmények elkövetéséért is felelőssé tehető - áll a közleményben.

Az egyik ilyen esetben, 2016. augusztus 8-án éjjel Biatorbágyon egy házaspárra támadtak rá. Megkötözték őket, és a férjet fegyverrel kényszerítették a trezorok kinyitására. A zsákmánnyal, több tíz millió forintot érő egyedi órákkal, készpénzzel, ékszerekkel elmenekültek. A férj könnyű sérülést szenvedett - idézték fel. A nyomozók gyanúja szerint a rablás egyik tettese, egy 31 éves budapesti férfi 2016 decemberében, Spanyolországban tisztázatlan körülmények között meghalt.



Társát, a 35 éves budapesti P. Zoltánt kedd délelőtt a Terrorelhárítási Központ közreműködésével Budapesten, a III. kerületben elfogták. Rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás, és a rendőrök kezdeményezik a letartóztatását. A bűncselekmény elkövetésében résztvevő betörő azonosítása folyamatban van - tették hozzá.

A bűncselekménysorozat felderítése közben tudomásukra jutott információk alapján a nyomozók egy 2010. május 10-én Őrbottyánban elkövetett rablást is megoldottak. Az akkoriban "olasz melók" néven emlegetett sorozat egyik utolsó támadását két bukósisakos férfi hajtotta végre. Egy pénzszállító cég alkalmazottját leütötték, a 20,7 millió forintot tartalmazó táskáját elvették, majd motorkerékpárjukkal elmenekültek. A sértett könnyű sérülést szenvedett.

A most azonosított támadók egyike a - más rablás miatt jogerős szabadságvesztését töltő - budapesti, 44 éves W. Adrián. Társát, a 43 éves gödi P. Gábort a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai fogták el kedd délután Zuglóban. Mindkettőjük ellen rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, P. Gábort őrizetbe vették és kezdeményezik letartóztatását.

A Pest megyei nyomozók tovább vizsgálják az egyes bűncselekmények és elkövetői körök közötti vélelmezett összefüggéseket - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.