Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Augusztus 14. 14:16, kedd | Belföld
Forrás: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Óriásbaba született Debrecenben

Óriásbaba született Debrecenben

A családot és az orvosokat is meglepte az augusztus 8-án Debrecenben született Erdős Zselyke, aki 6300 grammal és 63 centivel látta meg a napvilágot.

Az ultrahang-felvételek alapján az orvosok sem számítottak arra, hogy Magyarország talán legnagyobb babája fog megszületni a debreceni Kenézy Kórházban, amely egyben az ápolóként dolgozó édesanya munkahelye is.
Erdős Tünde, Zselyke édesanyja kedden az MTI-nek beszámolt róla, hogy a családba második gyermekként érkezett kislány császármetszéssel jött világra, vasárnap óta pedig már hajdúböszörményi otthonukban jár csodájára a rokonság és a sajtó is.
"Nem mutattak ki cukorbetegséget a babánál, és a családban sem tudunk hasonló esetről, a terhesség alatt pedig nem szedtem magzatvédő szereket, így rejtély, mitől nőtt ilyen nagyra a kislányom" - mondta a boldog anya.
Mint mesélte, a kis Zselyke nagyon jól érzi magát otthon, éjszakánként "nagyokat alszik", nappal pedig sok vendéget fogadnak, hiszen a látogatók is tudják, valószínűleg az ország legnagyobb csecsemőjében gyönyörködhetnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.