Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Július 02. 06:00, szerda | Belföld

Rokkantsági ellátás – mennyi jár?

Rokkantsági ellátás – mennyi jár?

Hetven százalékos egészségkárosodást követően mennyi rokkantsági ellátás jár? Erre válaszol legújabb megkeresés után az onlinejogsebesz.hu! Ne feledje, joga van kérdezni!

Kérdés:

Tisztelt Jogsebész!

Az elmúlt héten 70 százalékos, azaz D minősítésű egészségkárosodást állapítottak meg nálam. (2008-ban kaptam meg az első orvosi leszázalékolási minősítésemet, akkor 55, utána megint 55, majd 40 százalékos lett, most emelték 70-re. ) Mivel semmilyen bevétellel nem rendelkezem a betegségem miatt, fontos lenne tudnom havonta milyen összegű szociális segélyre leszek jogosult.
A támogatási kérelemhez szükséges papírokat már leadtam a helyi önkormányzatnál, de hosszú időbe telik az összeg megállapítása.
Válaszát előre is köszönöm.

2014. 05. 30.

Válasz:
Tisztelt Kérdező!

A D kategóriába sorolt egészségi állapotú személy rokkantsági ellátásra jogosult. Ennek mértéke a korábbi átlagjövedelem 65 százaléka, de legalább a minimálbér 50 százaléka és legfeljebb a minimálbér 150 százaléka.

A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.

A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelettel:
dr. Makó Klaudia
ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott