Városlista
2020. március 28, szombat - Gedeon, Johanna

Hírek

2013. Június 14. 11:33, péntek | Bulvár
Forrás: ujasz.hu

Sorra gyilkolja a drogosokat a kínai méreg

Sorra gyilkolja a drogosokat a kínai méreg

Elvéreznek az áldozatok a halálos szertől.

Öt embert vett őrizetbe vett a rendőrség a napokban elhunyt drogfogyasztó fiatalok rejtélyes halálával összefüggésben. Figyelmeztetik a kábítószer fogyasztókat, hogy Fejér megye területén egy olyan új kémiai vegyület jelent meg a drogpiacon, amely nagy valószínűséggel két halálesetet is okozta.

A halálesetek a para-metil-4-metilaminorex megnevezésű vegyülettel hozhatók összefüggésbe. Ez a dizájnerdrog-komponens Magyarországon eddig nem volt ismert, Hollandiában azonosították 2012-ben. A rendőrség kérésére az igazságügyi szakértői és egyetemi intézetek toxikológus és vegyész szakértői most soron kívül végzik a minták elemzését.

Székesfehérváron vasárnap hajnalban egy 18 éves fiú, hétfőn Csákváron egy 28 éves férfi halt meg, miután ismeretlen összetételű kábítószert fogyasztottak. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság kedden további 12 olyan embert kutatott fel, akik hasonló tünetekkel fordult orvoshoz, valamennyien drogosok.

A rendőrség nyomozócsoportot hozott létre, hogy tisztázza a halálesetek és a rosszullétek összefüggéseit. Eljárást folytatnak egy 26 éves nő, valamint két 23, egy 25 és egy 30 éves férfi ellen. A rendőrség őrizetbe vette őket, és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

Zacher Gábor toxikológus az Indexnek elmondta, a hétvégén Budapesten is halt meg kábítószer-fogyasztó.

– Ezek a szerek felemelik a test hőmérsékletét 42 fok fölé, ami a máj működési zavarát, véralvadászavart, majd spontán vérzést idéz elé. Ehhez nem kell sérülés, ilyenkor a fogyasztó beléből, szeméből, nyálkahártyájából folyhat a vér, s végül elvérezhet az illető, miközben az orvosok tehetetlenek – mondta, majd hozzátette, egy hétvégén átlagosan kétszázan kerülnek Magyarországon kórházba droghasználat miatt.

– A fogyasztóknak fogalmuk sincs, mit tartalmaznak azok a dizájnerdrogok, amiket szednek – Zacher szerint a legtöbb szer Kínából származik.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 28. 07:27, szombat | Bulvár

Bob Dylan új dala a Kennedy-gyilkosságról szól - VIDEÓ

Új dalt tett közzé péntekre virradó éjjel Bob Dylan.

2020. Március 27. 07:07, péntek | Bulvár

Mariah Carey, Alicia Keys és Billie Eilish is bekapcsolódik otthonról egy hétvégi adománygyűjtő koncertbe

Billie Eilish, Mariah Carey és Alicia Keys Grammy-díjas amerikai énekesek is bekapcsolódnak otthonról egy vasárnapi jótékonysági koncertbe, amely a járvány miatt nehéz helyzetbe jutott amerikaiak javára gyűjt.

2020. Március 25. 17:05, szerda | Bulvár

Bál csak nagypályásoknak - VIDEÓ és FOTÓK

Csodás helyszínen, csillogó rendezvény szervezését támogathatta az ANDONIK Reklámügynökség.

2020. Március 24. 16:07, kedd | Bulvár

Nagy változás előtt áll Gájer Bálint élete - VIDEÓ

Gájer Bálintról egy dolgot biztosan sokat tudunk: a hazai swing kiemelkedő alakja.