Városlista
2021. április 14, szerda - Tibor

Hírek

2011. Szeptember 06. 14:29, kedd | Kék hírek
Forrás: HírTV

Százmilliós adócsalók buktak le

Százmilliós adócsalók buktak le

Európai értékesítésre, áfamentesen vásárolt gabonát több termelőtől az a Szlovákiában bejegyzett cég, melynek vezetőivel szemben 110 milliós adócsalás miatt indított nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Egy szlovák gazdasági társaság nevében vásárolta fel a nagy mennyiségű kukoricát, repcét, búzát a két gyanúsított. Az uniós ügyletnek álcázott beszerzéskor a termelőknek nem fizettek áfát, eladáskor azonban bruttó értéken számoltak a kereskedők. Az árut nem az unióban, hanem Magyarországon, Pécsett bocsájtották áruba.

A jelentős forgalom dacára a felszámolt áfát a cég vezetői nem vallották be, a nyomozás eddigi adatai szerint ezzel mintegy 110 milliós adóhiányt halmoztak fel. A cég két vezetője már előzetes letartóztatásban van. Az elcsalt adó és az ahhoz kapcsolódó bírságok megfizetése mellett akár 8 év börtönbüntetésre is számíthatnak a gyanúsítottak. A nyomozást tovább folytatja a NAV, még vizsgálják, hány termelő érintett az ügyletekben és pontosan mekkora kárt okozott a cég az állami költségvetésnek. (rá)

HavariaPress

Címkék: csaló

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 13. 09:13, kedd | Kék hírek

Nemzetközi együttműködéssel fogtak el két keresett bűnözőt külföldön

Nemzetközi együttműködéssel fogtak el a rendőrök egy Magyarországon emberöléssel gyanúsított izraeli állampolgárt Izraelben és egy magyar körözési listán szereplő, rablásért elítélt nőt Ausztriában

2021. Április 13. 08:38, kedd | Kék hírek

Vádat emeltek gyilkosság miatt egy galgagutai férfi ellen

A Nógrád Megyei Főügyészség vádat emelt egy 45 éves galgagutai férfi ellen, aki megölte idős szomszédját, hogy megszerezze az otthonában tartott készpénzét - közölte a megyei főügyész hétfőn az MTI-vel.

2021. Április 13. 08:10, kedd | Kék hírek

Letartóztattak egy dorogi és egy esztergomi kábítószer-kereskedőt

Letartóztatott az Esztergomi Járásbíróság egy dorogi és egy esztergom-kertvárosi férfit, akik kábítószert értékesítettek 2019-2020-ban - közölte a Komárom-Esztergom megyei főügyész kedden az MTI-vel.

2021. Április 12. 13:01, hétfő | Kék hírek

Több mint háromszáz határsértővel szemben intézkedtek a hétvégén

Háromszáznegyvenhárom határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.