Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Április 10. 11:03, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Szeméremsértésért ítéltek el négy tizenéves fiút

Szeméremsértésért ítéltek el négy tizenéves fiút

Elítélte a bíróság azt a négy fiatalkorú fiút, aki 2017 júniusában két napon belül kilenc fiatal nővel viselkedett szeméremsértően, és ezt egyikük a mobiltelefonjával rögzítette.

A fiatal nőkhöz többnyire az elsőrendű vádlott – az egyik 15 éves fiú – lépett oda, szeméremsértően megérintette, fogdosta őket, és több sértettről is megpróbálta lerángatni a nadrágot, illetve a szoknyát – közölte a fővárosi főügyész szerdán az MTI-vel. Ibolya Tibor közleményében azt írta, hogy az egyik fiatal nőt 14 éves társával fogdosta.

A 14 és 16 év közötti fiúk ellen a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség kilenc rendbeli, az emberi méltóságot sértő szeméremsértés vétsége miatt nyújtott be vádiratot.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság bűnösnek mondta ki a vádlottakat, egyiküket 100 óra jóvátételi munkára ítélte, társait 2, illetve 1-1 évre próbára bocsátotta. A bíróság elrendelte a fiatalkorúak pártfogó felügyeletét és elkobozta az elkövetéshez használt mobiltelefont. A telefon elkobzása miatt az egyik vádlott védője fellebbezést jelentett be, a Fővárosi Törvényszék azonban az ítéletet ebben is helybenhagyta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.