Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2018. Szeptember 05. 05:01, szerda | Belföld
Forrás: mti

Szeptembertől folytatódnak a Google vállalkozásoknak szóló képzési programjai

Szeptembertől folytatódnak a Google vállalkozásoknak szóló képzési programjai

Szeptembertől folytatódnak a Google elsősorban kis- és középvállalkozásoknak (kkv) szánt digitális képzései, a társaság 2018 végéig nagyjából 20 ezer kkv elérésére törekszik.

Az ingyenes képzésre idén 35 városban jelentkezhetnek az érdeklődők - közölte a Google kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a Google országszerte szervezi a digitális workshop programjait, hogy csökkentse a magyar munkaerőpiac szükségletei és a lakosság digitális képességei közötti eltérést.

Hozzátették, Magyarországon 2018 júliusáig 36 000 kkv vett részt a 2016-ban indult online képzésen, ahol a jelentkezők többek között a közösségi média használatáról, webáruház kialakításáról, online üzleti stratégia kialakításáról, illetve a nemzetközi terjeszkedésről tanulhattak.

A Google a workshop résztvevői közül több mint 700 megkérdezésével készített hatástanulmányt a képzés hatékonyságáról. A válaszadók az előadások közül a weboldalfejlesztést, az analitikában hasznosítható eszközök megismerését és az online tartalom létrehozását tartották a leghasznosabbnak. A résztvevők 95 százaléka úgy nyilatkozott, hogy az előadások nagy szerepet játszottak exportra vonatkozó döntéseikben, 10 százalékuk pedig már megkezdte a határon túli terjeszkedést. A megkérdezettek 8 százaléka három hónappal a tanfolyam befejezése után új munkahelyeket teremtett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;