Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Május 14. 07:05, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

Szolnokon fejlesztenek

Szolnokon fejlesztenek

A Specimpex Kft. építőipari adalékanyagok előállítására szolgáló gépsort szerez be európai uniós támogatással; a Szolnokon megvalósuló műszaki fejlesztés 40 új munkahely megteremtésével jár együtt.

Közölte Táborszki András, a cég főmérnöke.

Tájékoztatása szerint a társaság 300 millió forint értékű beruházás révén új gyártósort vásárol és telepít egyik szolnoki telepére. Elképzelései megvalósításához az Új Széchenyi-terv keretében a Komplex vállalati technológia fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára című pályázaton sikeres pályamunkája révén 100 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Táborszki András elmondta: az új profilt a vállalkozás fejlődése, működési palettájának kiszélesítése céljából kívánják létrehozni. A projektet 2012 végéig kell befejezni, ezt követően kültéri és beltéri festékekhez és egyéb építőipari termékekhez, például gipszkartonhoz alkalmazható metil-szilíciumgél hidrofóbizáló adalékanyagokat tudnak majd előállítani.

Munkahelyek

Az új tevékenységi körnek köszönhetően a kft. egy teljesen új célcsoport felé nyit, valamint a régióban negyven új munkahelyet hoz létre. A kibocsátandó termékek fő fogyasztói az építőanyagokat előállító vállalatok lesznek, de az adalékanyagokat kiskereskedelmi forgalomban is árusítják – tette hozzá a főmérnök.

A Specimpex Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 1999-ben alakult. A Céginfo adatai alapján a budapesti székhelyű cég több – köztük szolnoki – fiókteleppel rendelkezik. Főtevékenysége haditechnikai termékek (légi járművek, hajtóművek) export-importja, javítása, az azokkal kapcsolatos műszaki kiszolgálási, modernizálási és szaktanácsadási szolgáltatás. A cég tagja két magászemély mellett 2008 óta a limassoli székhelyű Zigie Resources Ltd. is.

A Specimpex Kft. neve 2004-ben egy ukrán gyártmányú, An–26-os típusú szállító repülőgép beszerzésekor vált az országos médiában ismertté. Akkor Csampa Zsolt MDF-es képviselő azt állította, hogy „a 600 millió forint értékű repülőgép vásárlása nyilvánvalóan rossz üzlet volt, mivel nem Kijev–Budapest szállítással, hanem egy, a nyereségét nyilván rátevő, eredetileg jereváni, Cipruson bejegyzett offshore cég közreműködésével történt. A Honvédelmi Minisztérium (HM) ezzel szemben úgy ítélte meg, hogy a lehető legjobb megoldással egy kiváló műszaki állapotban lévő, kevés repült órával rendelkező szállítógépet sikerült megvásárolni. A HM az An–26-os megvételét azzal is indokolta, hogy ehhez a géptípushoz a magyar légierő már rendelkezik javító és üzemeltető kapacitással.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára